Elektriksel problem aracım çarpıyor
arkadaşlar komik gelecek belki ama aracımdan her indiğimde kapıyı kapatmak için dokunduğumda çarpılıyorum, bunun nedeni çok yoğun bir gün geçirmem ve kazak veya her hangi bir giysinin sürtünmesine bağlamıştım. hatta o kadar alıştım ki çarpılmaya kapıyı kapatırken önce tırnağımı uzatıyorum, cızırtı geliyor sonra kapıyı tutuyorum.. çözüm olarak toprakta yalın ayak koştum stresten uzak durdum yalnız farkettim ki aracıma binen herkes bunu yaşıyormuş bgn arkadaşımın arabadan inerken panikle ettiği küfürden anladım noldu dedim çarpıldım dedi.. sonuç olarak bu arabada elektrik var ama kaçak yok, yıldırım düşmüş olabilir diyenler bile oldu, sizce bu araçtaki elektriği nasıl toprağa verebilirim lastikleri çıkarıp çayır çimen gezsem mi :D şaka bi yana komik gelcek ama ciddi problem çok canım yanıyor trafo gibi oldu araç
Elektriksel problem aracım çarpıyor
Bunun sebebi aracınızın hareket halindeyken rüzgar ile sürtünmeden yüklenen statik elektriktir. Her araçta zaman zaman olur, havanın durumuna göre...
Çözüm;
1- kapınızı kapı kolundan kapatın.
2- bunun için özel anahtarlıklar var onu kullanabilirsiniz.
3- benim aracımda var, olmayanlar kapı direğinin dış kısmına siyah kaplama yapabilirsiniz.
V.s v. s....