Otomatik vites Punto'da vitesler
merhaba arkadaşlar. bu sene sıfır punto otomatik benzinli araç aldım. daha önce hiç otomatik vites araç kullanmamıştım. burda sormak istediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. aracımla 50 km hızla dahi gitsem otomatik viteste aracı 5. vitese atıyor sistem. buda yokuş yukarı çıkarken aracın ilk etapta bogulmasına sonradan toplamsına neden oluyor. bunun bir çözümü yokmudur. çünkü 50 km hıza 5. vites çok abartılı bir durum gibi geliyor bana. manuelde olsa en fazla 3 e takarsınız. bunun sebebi nedir. bilgisi olan varmıdır. bunu manuel vitesteki gibi vites geçişlerinin normale çevirmenin yolu yokmudur.
Ynt: Otomatik vites punto da vitesler
Fire motor alt devirde yüksek tork ürettiği için 5.viteste 50 ile sabit zorlanmadan gidebiliyor (düz yolda). Hızlanmak istediğinizde dip gaz yapın sistem uygun vitese geçecektir.
Öte yandan anlık tüketime baktığımızda 50 km/h hızla gittiğimizi varsayalım 3.viteste bu hızdaki değer 9-11 lt/100km iken 5.viteste 4.5-7 lt/100km değerleri arasında değişiyor. Bu motorda az yakmak istiyorsanız yol durumuna göre hemen 5e geçmek en iyisi. Ben manueline sahibim 50-60 km/h hız civarlarında 5e atar sabit giderim şehir içinde. Hız istiyorsam 4bin-5bin devir bandında vitesi atıyorum. Aynı şekilde yokuş tırmanırkende aynı devirlerde atıyorum yoksa biraz zorlanıyor.
ile XPERIA Neo V'den gönderildi.