Bugün aracıma mazot yerine benzin koymuş salosun opet kartasa çektik şirketin eksperini bekliyoruz bakalım ne olacak basına gelmiş kimse varmi
Printable View
Bugün aracıma mazot yerine benzin koymuş salosun opet kartasa çektik şirketin eksperini bekliyoruz bakalım ne olacak basına gelmiş kimse varmi
hocam araç baya çalıştı mı? yoksa marşa basmadan farkettiniz mi?
geçmiş olsun, umarım aracınıza zarar vermez.
en çok korktugum durum. Sonucu merakla bekliyorum. Çok geçmiş olsun, büyük sorumsuzluk bu ya
geçmiş olsun,bi tanıdımın ww caddysine mazot yerıne yanlıslıkla benzın koymuslardı,o sekılde baya kullandı ama zorlanıyordu,sonrasında bı sekılde tamırı yapıldı ama külfeti ne kadar oldu onu bilemiyorum.
geçmiş olsun,benzincide çalışan pompacı arkadaşım vardı bmw x5 e benzin koymuştu adam hiç marşa basmadan farketmişti aracı hiç çalıştırmadan direk sanayiye götürdüler komple benzin deposu pompası vs sökülüp temizlendi ama çalıştırmaya çalışılırsa çok daha fazla sıkıntı çıkaracağını söylemişti usta.
Alaplıda da benim aracıma koymuşlardı. Zaman bulduğumda detaylarını burada yazarım şu an acil çıkmam gerekiyor. Telefonumu size pm attım. kısa zamanda arayabilirseniz yaşadıklarımı paylaşabilirim..
Geçmiş olsun..
umarım araç çalışmamıştır...
herzaman pompacının başında bekliyorum.. ne olur ne olmaz diye... ford bu işe kolay yakıt sistemi diye güzel bir çözüm bulmuş, depo kapağı diye birşey yok bir nevi formula1 sistemi gibi.. pompacı istesede yanlış yakıt koyamıyor.. tabancayı değdirdiğinde kapak açılıyor mazotlu arabanın kapağını sadece mazot tabancası, benzinli arabanınkisini de sadece benzin tabancası açabiliyor
Cok gecmis olsun dostum,
Fethiye'de calistigin donemde bende yasamistim benzer bir durumu benzin yerine mazot koymustu adam, fis'ini alinca farkettim ve pompaciya benzine baya indirim gelmis doldur bari depoyu dedim. Ne benzini abi dizel degil mi? Diye bi cevap aldim. Sonra benzinlik mudurunu cagirdim ve depo kapaginda yazan shell 97 oktan etiketini gosterip butun masraflari adamlara odettim. Allahtan calistirmamistimda sorun olmadi.
Sent my iPhone using
4 km gttm mazot pompasindki mazot bitti baktım büründü yaptı hmn istop ettrdm bakalım ne olacak opet karşılayacak benzinligin kaskosu
Geçmiş olsun hocam.
benim kayın pederin 1.2 dobloya 20 tl lik mazot koymuşlardı çan da farkedince full benzin bastılar aracın vites aralıkları arttı daha az yaktı hala gidiyo hiçbişey olamışcasına ide bu pompaların ve depoların genişliği farklı yani mazotunki benzin deposuna sığmıyo diye biliyorum
hocam benden sana tavsiye mutlaka mazot pompas,enjektörler filtreler komple değiştirt..opelx sitesinde bir arkadaşımızın başına geldi servis birşey yok deyip geri gönderdi daha sonra arkadaş yokuş falan çıkamaz oldu tekrar servise gitti zar zor bu malzemeleri değiştirtti ve araç düzeldi..mazotun yanıcılı ile benzinin yanıcılı arasında dağlar kadar fark var..benzin yanma odalarını büyük zarar veriyor çünkü patlama çok şiddetli oluyor..ama mazota çakmak at zor yanar..
hocam benzinli arabada mazot çok sıkıntı yapmıyor..
Valla servis tanıdık usta bası Sedat abi Ankara kartasta herşeyine en ince ayrıntısına kadar bakacm dedi hatta motora kamera sallayıp kontrol edecek oralarıda dedi en ufak bi kuşkun kalmasın içinde falan dedi eksperi bekliyorlar yalnız ıstasyon müdürü ikema araç vermiyor kaskomuz dedi bende diretmedim sizce direteyimmi almak için
Ustelemedim şimdide acaba hayr vereceksiniz deyip sertmi çıksaydım bilemedim bu arada geçmiş olsun diyen herkese teşekkür ediyorum