Arkadaslar uzun yolda yaptigim km'yi cevremdeki insanlar duyunca nazar degdi muhtemelen punto multijet'im 7.0yakiyor sehir ici 0.30krs yakiyor dizel arac neden boyledir? Yardimlariniza ihtiyacim var boyle giderse sonu kotu... :)
Printable View
Arkadaslar uzun yolda yaptigim km'yi cevremdeki insanlar duyunca nazar degdi muhtemelen punto multijet'im 7.0yakiyor sehir ici 0.30krs yakiyor dizel arac neden boyledir? Yardimlariniza ihtiyacim var boyle giderse sonu kotu... :)
Bu kadar artis normal degil kardesim ya artsin artsin 1lt artsin benimki sapitti artma konusuda :)
6.9 gösteriyor şu an ama ortalama hız 16 km ayrıca kısa mesafelerde gidip geliyorum bu aralarda devirli kullanıyorum havalarda malum bence normal
Ortalama hiz 24 gosteriyor bende. Anlamadim gitti 7.0 nasil bir degerdir dizel arac icin. Servis yolu gorunuyor gibi ama hadi hayirlisi.
Benim aracımda şehir içi kısa mesafe 6.5- 7.0 lt arası yakıyor , bana normal gibi geldi sizin tüketiminiz, 5lt mi yakıyordu ki şehir içi ?
Kış aylarında ve özellikle kısa mesafelerde araç baya yakıyor.Normal bence
bence de normal değerler benimde gp bu aralar ne kadar sakin kullansamda birazda ev-iş yeri kısa mesafe olduğu için 6.2-7.5 değerleri arasında gidip geliyor. meraklanmanıza gerek yok yani...
havalar biraz daha soğusun kısa mesafelerde kontak aç kapa yaparak 8 ve üzerini görebilirsiniz :)
bende uzun yolda kulandım haftasonu, hiç basmadım en uygun şekilde kullanmaya çalıştım. yazın 3,7lt ort. yakaladığım yolda 4,0 lt yaktı. şimdi bununla ilgili bir sorum olcak, havaların soğuması uzun yol yakıt tüketimini etkiler mi? kısa mesafede etkiler araç ısınmıyor felan ama uzun yolda da etkiler mi?
benim aracım şehirdışı 5.0 litre yakıyodu resimlerinide atmıştım , şuanda bidaha baktım 15,6 litre yazıyor :D
1.3 75 hp 6.8 ortalama tüketim havalar soğudu , yazın 5.4-5.6 yakıyordum şimdi aynı koşulda 6.5 u buluyor rahat :D
Bir de dıesel almayı düşünüyordum.Benim firenin 1500 km ortalaması 7.1 litre.Yaptığım yolun yarısı 5 Kişi ile yarısı şehiriçi yarısı şehirdışı.
benim de tuketimde yarim litrelik bi artis var. sehirici 6,4leri gormeye basladik. trafigin de etkisi malum tabi.
Kısa mesafe ve soğuklarda normal rakamlar
Sent my iPad using
1 ay önce şehir içi 5-5.2'ydi yakıt tüketimim bakımdan önce 6-6.8 arasıydı bakımı yaptırınca bu değer düşmüştü ama şimdi gene fırladı 7.0 şuan ki yakıt tüketimi çok şükür 7.0'ın üzerine çıkmadı daha umarımda çıkmaz. Ama yorumlardan anladığım kadarıyla soğuk havalarda ve kısa mesafede 7'nin üzerine çıkması çok doğalmış :) Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim.
benim astranın bakım zamanı geldi 13 bin km ye dayandı 5.9 şu andaki ortalamam..
9 lt releride gördüğü oluyor ist trafiğinde soğuk ha ve kısa mesafede
Kışlıklarıda taktırdın bildiğim kadarıyla. Onlarında etkisi vardır yakıtın çoğalmasında
Kisliklarida etkisi vardir dediginiz gibi. Gunluk km ortalamam 10 civari son 10gundur oncesinde hergun bahceli-golbasi, golbasi-bahceli yapiyordum ama bu hic sehirler arasina girmedi bende mobese bolgesine 100mt kala haric ortalama hiz 140-150 oluyordu. Ama son gunlerde 7.0 az once eve girmeden baktim 7.3 olmustu cok canim skildi bu duruma. Yapacak bisey yok kisin aglayip yazin gulecez bu arabadan demek ki :)