Turtle Wax Polishing Compound Kaportada neden leke birakir?
Onceki gun bayram tatili firsatini aracimi cilalayarak degerlendirmeyi dusunup Turtle Wax Polishing Compound And Scratch Remover adli urunu aldim. Daha onceki araclarimda kullandigim cila ise Carpex Caranauba urunlerindendi. Carpex cilalar jöle kivaminda ve yuzeye direkt yumusak bezle uygulanabilir nitelikteydi.
Turtle Wax PCSR 'yi ilk basta ufak bir yuzeyde denemek istedim. Kuru yumusak bezle yuzeye uyguladim ve kuruyunca tekrar kuru bezle parlatmaya calistim. Kaporta beyaz leke leke bir sekle girdi. :( :confused: Baktim bezle de lekeler cikmiyor, acayip bir saskinlik gecirdim. Sonra tekrar carpex caranauba cilalarimi cikartip yuzeye uyguladim ve lekeleri cikartmaya ugrastim. Buyuk oranda lekeleri cikarttim ama yine de dikkatli bakinca ufak deneme yuzeyinde lekeler kaldi. :confused: Sonra Turtle Wax PSCR'yi bir kenara atip Carpex ile devam etmek zorunda kaldim. Isimi bitirince Turtle Wax PCSR'nin kutusunu dikkatlice inceleyince cilanin islak bezle uygulanmasi gerektigi notunu farkettim. Garaj karanlik oldugu icin kutuyu dikkatli okumamistim. Simdi bu konuda tecrubesi olan arkadaslarin yorumuna ihtiyacim var. Siz bu TurtleWAx PCSR urununu islak bezle mi uyguluyorsunuz? Cila kati oldugu icin aklima yatmadi degil. Ancak tekrar denemeye korkuyorum, yine leke leke olursa kaporta sinir olacagim. 8W
Cila bitince de Turtle Wax Gloss Coat Sealer sivisini uyguladim. Bu siviyi uygulamak cok kolay. Yuzeyde kuruyunca hafif mat bir tabaka kaliyor. Kuru bezle kaygan yuzeyi kolayca silebiliyorsunuz. Elde ettigim sonucu gormek icin araci henuz gun isigina cikartmadim ama karanlik garajda bile floresan lambalar altinda cok parlak bir yuzey elde ettim. :p