arkadaşlar grande punto 77 lik performans artırımı yapmal istiyorum motora zarar vermeden neler yapabiliriz bilgisi olan var mı şimdiden teşekkürler
arkadaşlar grande punto 77 lik performans artırımı yapmal istiyorum motora zarar vermeden neler yapabiliriz bilgisi olan var mı şimdiden teşekkürler
ilk olarak motorun var olan performansını geri getirmekten başlayabilirsiniz :) tavsiyem ;
1 = motor yağını boşaltın serviste komple boşaltsınlar , yeni yağ filtresi takılsın ve castrol magnatec 10/40 yağ alın ve koyun..
2 = hava filtresini sökün , borularda dahil yani enjeksiyona (boğaz kelebeğinin ağzına) kadar olan ; hava filtresi , hava filtresi kutusu , borular ; bunları sökün. paraya kıyıp adam gibi (100-150 TL) civarında hava filtresi alın söktüğünüz boruları ister yıkayın ister gidip yeni boru alın ve takın..
3 = bujilerinizi değiştirin.. kabloları ile birlikte değiştirin , tercihen iridium (lazer kesim) buji alın..
4 = Lastiklerinizi değiştirin (sağlam olsa bile bi köşeye koyun ve gidip V-tipi performans lastiği alın)
5 = Araçtaki fazlalıklardan kurtulun arkadaki yedek tekerleği sökün ve eve götürün yerine gidip 9 TL 'ye lastik sülfür tüpü alın (işe yarıyor yarığı bile kapatıyor korkunuz olmasın-zaten şehir içinde iseniz sürekli problem yok)
bu yukarıda bahsettiklerim çok pahalı şeyler değil , gelelim pahalılara ;
6 = aracınıza forumda Cemal Arslan abimiz var ondan mutlaka yazılım atmasını rica edin ve aracınıza yazılım atın..
7 = gaz pedalınız motorda boğaz kelebiğine kadardır boğaz kelebeğinin orada tel varsa gaz için onu vida yardımı ile biraz daha gerginleştirin.. kısacası aracınızın gaz pedalı telli ise teli gerginleştirin.. eğer değilse 300TL'ye Bfast gaz tepkisi arttırıcı aparatını aracınıza takın..
bu bahsettiklerimi uygularsanız tatmin olursunuz :)
AMA BUTUN BUNLARI YAPMADAN ONCE HEMEN GIDIP O BALATALIRINIZI DEGISTIRIN ,
FREN HEM ARACIN HEMDE CANINIZIN EN ONEMLI NOKTASI BUNU AKSATMAYIN..
aracinizi satin, tjet alin ;)
En mantıklısı TJEt almak evet. Modifikasyona harcayacağın aradaki farkı direkt araca verirsin.
77PS 8V bir araçtan exteme bir performans almak için iyi para harcamak gerekir. Buna da gerek yok bence. Beklentiler ne kadar yüksekse araçta o kadar güçlü olmalı :)
Bu tjet nasil biseydir piyasada pek duyulmamis hangi ustaya sorsam yanasma dedi
100-150 lira dediğiniz hava filtresi, açık hava filtresi mi oluyor? Bizim araçlara uyumlu olanlarından bir iki örnek verebilir misiniz webdeki satış sitelerinde bildiğiniz varsa?
yanaşma demesinin sebebi piyasada çok bilinmeyen tutulmayan bir motor oluşu,aşırı yakıt tüketimi (100 km de 10lt civarı) turbolu olması ve arıza durumunda büyük masraf açması,her lpg kitinin uymaması şeklinde sıraladı.Hangi konuda yanlış biliyor?Ben söyliyimde yorum yapmasın.
evet açık hava filtresi oluyor , bu konuya en iyi örnek eski aracımdaki hava filtresi.. K&N Apollo FZ21555 kod numaralı hava filtresi..
inanılmaz derecede alt devirlerdeki baygınlığı alıyor..
eskiden 300 beygirlik aracım vardı onun için ideal hava filtresi o idi , ama şuanda tjette k&n apollo kullanmıyorum çünkü gerçekten büyük bi hava filtresi onun yerine daha küçük aemin karbon hava filtresini kullanıyorum tjette :)
100km'de 10lt falanı bilmem okadar ince hesapta yapmadım ama 283 km'yi 50 tlye yani çeyrek depoya gidiyor..
motoruda gayet bilinen bi motor bilinmedik bi motor olamaz çünkü bu bi pagani zonda değil :D alt tarafı punto , ve motoruda normal motorun üzerine turbo eklenmiş hali.. lpg konusuna pek girmem çünkü bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim şu güzelim tjetime neden lpg koyup onu öldüreyim.. ben bunu hızlı gitsin diye aldım AZ YAKSIN diye değil ;)
vallahide billahide :) İstanbul bostancı / bursa nilüfer arası 283km yolu 50 liralık benzinle daha doğrusu çeyrek depo ile gidip geliyorum her ay :) sürekli 80 daha doğrusu 5. vites 2000rpmyi geçmeyecek şekilde gidiyorum gayet rahat gidiyor , zaten sürekli gaza basmıyosunki uzun yolda boşa attığın oluyor bayır yukarı bayır aşşağa oluyor.. söylediğim gibi yalan yok ama bu iş için güzel bi video hazırlayacağım arkadaşlar merak etmeyin sanıyorum önümüzdeki cumartesi bursa İstanbul / İstanbul bursa yapacağım ve videoyada kaydedeceğim.. :)
Ee zaten bende onu yazmısın surekli 80'le uzun yol gidersen ki o yolun bir cok yeri duzde geciliyor.Ozaman yakarsın.Ancak uzun yol değil şehir içi verileri onemli.
Biz dizelde 45 lt'de 1000 km uzun yolda yapıyoruz sehir içinde 750-850 km arası buluyoruz.Sen bize shir içi degerlerini ver. :)
erhan bey hayatında herhalde sanayiye girmedin git bak bakalım tjeti tanıyan bilen varmı.kendin söylüyorsun bu araba deli gibi yakıyor işte.benzin bu kadar gözüne gelmiyorsa o benzin parasını kenara koy seneye bmw ye binersin.
arabam.com da ki bilgilerde muhtemelen resmi bilgilerdir şehir içi 8.7 lt yaktığını gösteriyor.Demekki sen fabrika verisi altında yakıyosun.Bu araba en az 10lt yakıyordur.Turbo tamir edilmez demedim pahalıya çıkar dedim.Senin bu açıklamalarınla benim ustanın aslında hiçte atmadığı bu konuları çokta iyi bildiği ortaya çıkıyor.