Fahri Trafik Müfettişinden Tokat gibi Ceza!!!
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bundan 10 gün önce evimin kapısıda ''ptt ye evrak geldi'' şeklinde yazılı bir kağıt buldum ve bir türlü fırsat bulupda pttye uğrayamadım.... Bugün aklıma geldi ve kağıdın ne maksatla bırakıldığını öğrenmek için ptt ye giitim. Sağolsun ptt görevlileri yardımcı oldu ve gelen evrakın bir tebligat olacağını söylediler. Neyse muhtara yönderdirdiler ve muhtarın yanına gidip evrakı sorduğumda trafik cezası olduğunu söyledi. Tebligatı aldım ve zarfın üstünde '' Fahri Trafik Müfettişi tarafından oluşturulmuş ceza'' yazıyordu. Cezamız ceza neyse ödeyeceğiz dedim ve aklıma bu fahri trafik müfettişi nedir sorusu takıldı. Maliyeye gittim paşa paşa cezamı yatırdım. Memureye bu cezayı kimin oluşturduğunu ve bunun ne demek olduğunu sordum. Memure hanım sağolsun şöyle izah etti. 40 yaşını doldurmuş, bugüne kadar hiç bir ağır trafik suçuna karışmamış vs vs . özellikleri olan şahısların bağlı bulundukları emniyet müdürlüğünden almış oldukları yetkilendirme ile trafiği aksatıcı ve trafik ihlalleri yapanları mobese kameralarının yardımı ile emniyete bildiren kişiler olduğunu söyledi. İlk başta kendimce çok sinirlendim. Ama bu uygulama hoşuma gitti. hatta Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum.
Bu arada benim trafik suçum eşimi yol üzerinde bıraktıktan sonra sağ şeritten sol şeride geçmek için bana yanan kırmızı ışıkta kalkıp yoluma devam etmek yani kısacası kırmızı ışık ihlali. Sonuna kadar haksızım biliyorum. Kendime kızıyor. Hakkını gaspettiklerim varsa özür diliyorum. Ayrıca aklımada sabahtan beri bi atasözü geliyor ki '' Bir müsibet bin nasihatten iyidir'' Şükürler olsun ki ödediğim 115 Tl ile kurtuldum. Malıma ve canıma zarar zeval gelmedi.
Benim başıma gelen bu olay herkese ders olsun (En başta bana). Kırmızı ışıkta ne olursa olsun ama ne olursa olsun sakın kural ihlali yapmayınız....Araçlarımıza şehir içlerinde hız testi yapmayınız. Kafa attıra attıra gitmeyiniz. Bu benim ilk cezam ama yaşattığı duygu çok kötüymüş.
SEVGİLER....