1 Haftalık Gezi ve Yakıt Ortalamaları. (1360 KM)
Herkese hayırlı ramazanlar. 1 haftalık memlekete kaçıp geri dönmenin üzüntüsüyle İstanbul'un sıcağı da birleşince dönmeseydim keşke diyorum ama böyle bir şans yok tabi. :)
Neyse gelelim ortalamalara;
İstanbul - Karabük : 420 KM 5.3 Lt
Ortalama hız 50 civarında gösteriyordu maalesef geçtiğimiz hafta meydana gelen kaza tam önümde oldu hem kazanın şoku hem yolun kapanması nedeniyle 2 saate yakın bekledik.
Hala gözümün önünde kaza, karşıdan gelen araç önümdeki otobüsün altına girdi ve sonra karşı yöndeki diğer otobüse. İlk yardıma koşanlar bizdik babamla beraber ama korkunç bir manzaraydı. 3 ölü 1 ağır yaralıdan sonra yola devam etmek çok zor oldu... Resmen arabanın yarısı ortada yoktu. Bir insanın hayatta mı olduğunu yoksa öldüğünü mü anlamak için nabzına bakmak çok kötüymüş.
İlgili haber.
Düzce'de kaza : 3 ölü 1 yaralı - 14 Temmuz 2012 / 08:25 - Haber 61
Neyse giderken 160'ı gördüm araçta ortalama 140-150 arasında seyrettim 4 kişi ve bagaj dolu, klima 2-3 arasında sürekli açıktı.
Karabük - Bartın köy yolları ve ilçeler arası; 455 km
Dağa bayıra vurduk arabayı 6.2 ortalaması vardı 455 km'de. Yeri geldi 2. vitesin çıkmadığı yollara girdim. Klimam her zaman açıktı hiç kapanmadı.
Dönüş Yolu:
Bartın - Karabük - İstanbul 492 KM
Giderkenki duruma göre daha seri geldim 4 kişi, bagaj dolu, klima sürekli 2-3 arasında açık şekilde. Ortalama 5.8 görünüyor.
Hız olarak 150'den aşağı nadir indim ki arabayı deneme amaçlı 175'e kadar çıktım benden önceki sahibi hız limitini 175 ayarlamış onun uyarısıyla farkettim gerçekten insan farketmiyor kaçla gittiğini. Ortalama otobanda 150 civarıyla seyrettim. Bu arada hız 175 civarındayken devir saati 4.200'lerdeydi ve ses çok kafa ütüleyiciydi. Sürekli o şekilde gitmek imkansız. :)
Ortalama yakıt: 5.8 Lt
KM: 492
Ort. Hız: 98 KM.
Araç 1.3 Multijet Punto Evo. Sabah depoyu doldurdum bartından çıkarken yarı depodan 1 çizgi aşağıya geldi. Geçtiğimiz yıl Punto ile giderken 130'u hiç görmemiştim ve 4.3 ortalama ile gitmiştim evo ile yaklaşık 1.5 litre fazla yakmak garibime gitti biraz. :)
Peder bey istanbuldan çıkarken fulledi 148 lira aldı depo (3.78'den), Bartın'da 50 lira doldurdu ve bu sabah da 139 Liraya depo doldu. Şuanda yarımdan 1 çizgi aşağıda. Çıkamadım işin içinden yorumlayacak var mı? :)
Bir de köy yoluna sürdüğümüzden aracı siyah çalı çırpı maalesef dar yerlerde kapıları çizmiş biraz pasta-cila ile kapanacak şeyler ama tavsiyeniz var mı? Bir de çam sakızı damlamış benim kapı tarafına ona da çözüm söylerseniz sevinirim. :)