Yeni Fiat Punto 1.4 dualogic s&s aracımla ilgili lpg tavsiyesi
merhaba arkadaşlar. Aracımı 15 gün önce aldım gayet memnunum ancak lpg aklıma geliyor yakıt açısından. Araba çok güzel ama daha güzel olabilir lpg ile :) Uzun yol gitmek istiyorum, şehir içinde de yakıtı kafaya takmak istemiyorum.
Benzinde gayet sessiz ve konforlu bir araç bu özelliği lpg'de korur mu?
Performansta düşülük olur mu?
start stop özelliğinde sıkıntı olur mu?
Bagaj konusunda bagajda daralma olmadan yapılabilir mi? yedek lastik ne olacak?
kronik bir soruna neden olur mu v.s v.s v.s
tavsiye eder misiniz genel olarak?
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..
Ynt: Yeni Fiat Punto 1.4 dualogic s&s aracımla ilgili lpg tavsiyesi
Alıntı:
ali0254 Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar,
2012 aralık ayında Punto 1,4 77 hp s&S dualogic lounge(otomatik+manuel) sıfır araç aldım.Şuan 16000 km deyim.Lpg taktırıp taktırmama konusunda kararsızım.Servis ilk bakımda düşer diyor.Şuan şehir içi 38-40 kuruş civarlarında yakıyor.Şehirlerarası 30-32 kuruş filan yakıyor. Verim alabilir miyim? Beklemeli miyim?
Kararsız kaldım.Yardımcı olabilir misiniz?
Hocam Lpg elbet tasarruf ettirir fakat,aracınız ilk bakımdan sonra ve siz iyice alıştıktan sonra yakıtını uygun bir ortalamaya düşürecektir elbet. Çünkü Fire 77bg motorlar tasarruf motorudur. Ortalamalar hakkında fikriniz vardır siteden zaten..
Onun dışında,LPG için biraz daha bekleyebilirsiniz.
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ce: Yeni Fiat Punto 1.4 dualogic s&s aracımla ilgili lpg tavsiyesi
AKL OBD 2 olabilir.ama iyi araştırmak lazım.
Ce: Yeni Fiat Punto 1.4 dualogic s&s aracımla ilgili lpg tavsiyesi
Bizim puntolara Atiker uyumlu ben 4 senedir kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok sadece gaza geçince biraz enjektörlerden dolayı ses degişiyor ama çokta fark edilmiyor.ucuz ve iyi olarak Atiker tavsiye ederim 50 bin km oldu maşallahı var ustada çok önemli tabi şimdiden hayırlısı olsun sizin adınıza..