Radyatör Suyu Akıntısı ve Motor Yağı Eksiltmesi...
Arkadaşlar, Ankara'daki karlı ve sert hava koşulları ve bendeki yaz lastikleri nedeniyle araba aylardır yatıyordu. Bu dönem boyunca ara sıra haftasonları çalıştırıp duruma göre kısa mesafelere gittim. 2 ay kadar önce de kaputu açıp sıvı ve motor yağı kontrolü yaptığımda hiçbir sorun yoktu.
Herneyse, bugün kaputu açtım bir baktım, motorda bir akıntı var, karter korumanın üst kısmına da damlamış. Sonra bu akıntının rengi çağrışım yapınca radyatör suyuna baktım ki ne göreyim! Oldukça azalmış ve min. seviyenin altında. Sonra bir de yağ seviyesine baktım, motor yağı da 2 ay önceki kontrolümde tespit ettiğim seviyenin altında.
Resimleri ekliyorum. Görüşünüz nedir? 2 ay yatan ve bu süre boyunca 3-5 kez kısa mesafede kullanılan arabamdaki bu sorunların nedeni ve çözümü nedir arkadaşlar? Ankara'daki -24 derecelik soğuk gecelerde, birşeyler soğuktan çatlayıp radyatör suyunu falan akıtmış olabilir mi? Keza motor yağında da benzeri bir sorun olmuş olabilir mi?
NOt: Araba eğimli bir zeminde gece boyunca bekledikten sonra sabah düz bir zemine çekip 3 dakika kadar burada çalıştırdıktan sonra seviye kontrolünü yineleyip bu resimleri çektip arkadaşlar...