Merhaba Arkadaşlar,
2005 Model Dualogic 1.2 kullanıyorum. 6-7 ay önce otomatik vites konumda giderken birden otomatik vited devre dışı kaldı, tekrar otomatik moda alamadı fakat manuel olarak vitesi değiştirerek gidebildim. Aracı bir süre kapatıp tekrar açtığımda sorun gitmişti. O sıralarda sürekli hastaneye gittiğim için servise götüremedim. 2-3 gün ara ile bu arızayı tekrarladı, özellikle sürmeye başladıktan 10-15 dakika sonra yapıyor. Tam olarak detay şöyle. Araç devrini alıp vites artıracağı anda vitesi yükseltmekte zorlanıyor, (eskiden daha seri geçerdi, vites yükselteceğinde devir hafif düşer gibi olur ve bir saniyeden bile kısa bir sürede vitesi yükseltirdi). İşte tam bu viter artırma zamanında zorlanıyor,sanki vitesi geçiremeyecekmiş gibi oluyor ve vites yükseliyor, örneğin 3'ten 4'e geçiyor fakat ekran hala 3'te kalıyor ve otomatik devre dışı kalıyor. Çok nadiren de bir süre gittikten sonra eğer kırmızı ışıkta durmuşsam kalkıştan kısa bir süre sonra ya 1'den 2'ye yada 2'de 3'de geçerken vitesi boşa alıyor. Son zamanlarda bu sıkıntı arttı neredeyse her kullanışımda otomatik devre dışı kalıyor. Tavisiyesi olan veya benzer problemi yaşayan varsa yardım edebilir mi? ATF yağını değiştir bir bak bakalım sorun geçiyormu dediler? Bir servise sordum, robot olabilir 3.000TL dediler, aracın değerine göre fazla değil mi?