Bir sürü başlık açılıyor maksimum kaç yapıyor vs diye, aracın limitleri zorlanıyor. Bu sefer de ben zorlamak istedim ama minimum tüketim bazında arkadaşlar.
25.03.2012 tarihinde yani bugün yaptığım Bursa-İzmir yolculuğunda denemek istedim en az ne kadar yakabileceğimi. Bursa'da koltuğa oturduğum anda 0'ladım herşeyi. Aracımda 3/4 depo yakıt vardı. Benim dışımda yolcu yoktu. Diğer eşyaların ağırlığı ise hesaba katılmayacak kadar azdı. :)
Hızımı daima 80-85 arasında tutmaya çalıştım, yokuşlar sebebiyle ara yavaşlamalar, sollamalar sebebiyle ara hızlanmalar oldu. Hızlanmalarda asla pedala yüklenmedim. Ağır ağır geçtim kamyonları, yavaşlamalarda asla boşa atıp frene basmadım, motor freni ile yavaşladım (ışıklar için), yokuşlarda hızı değil devri korudum.
Sabrettim, sıkıcı oldu yol bitmek bilmedi ama fabrika verisini tutturdum 200küsür km için. Çeyrek depo yakıt harcayarak eve kadar geldim.
İlk video Akhisar yolunda çekildi, değerleri görüyorsunuz.
İkinci video ise Manisa merkezde çekildi, 3.5 yakaladıktan sonra ışıklar sıklaşmaya başladıkça önünü alamadım 3.6'nın. Sabuncu belini tırmanırken 3.7lt/100km'ye çıkan tüketimim, benim sabrımın bitip Çevre yolunda hız üst limitlerini zorlamamla 3.8lt/100km ile bitti.
Video1:
3,5 - YouTube
Video2:
3,6 - YouTube