https://f1203.hizliresim.com/v/c/3fnll.jpg
izmirden-eskişehir arası gelirken cekmiştim depoyu doldurduktan 100 km sonra cektiğim bi foto..90km hız sabitleyici .
5 ltreye falan geliyor ortalama..
Printable View
https://f1203.hizliresim.com/v/c/3fnll.jpg
izmirden-eskişehir arası gelirken cekmiştim depoyu doldurduktan 100 km sonra cektiğim bi foto..90km hız sabitleyici .
5 ltreye falan geliyor ortalama..
böyle bir değer yok olmasıda imkansız.Anlık olarak boşa atarsanızda böyle gösterebilir ya da 1.viteste 5000 devirde 200 km gösterir.
anlık falan degil saatlerce bu tabloyla seyahat ettim...hız sabitleyici ile 90 km sabit.
menzil önemli değil benim için...kaç km yol yaptınız bir depoyla...
uşakta doldurmuştum depoyu eskye geldiğimde 225 km oldu tekrar doldurdum 53 tl aldı son zamlardan önce...
uzun yolda bu değerlerle gitmek zor değil hemde cok konforlu bi şekide gidiyosun...
ama şehir içi tam 2 katına cok rahat cıkıyor zorlarsan 2 katınıda geciyor :)
Yol bilgisayarı çok şık bu turbosportların :)
Bravo'nun depo buyuk, normal bu sekilde gostermesi duz yolda.
benzinli bir araçtan bahsedip 1000km yol yaparım diyorsanız bu konuyu tartışmaya bile gerek yok.Kolay gelsin.
55 litre sanırım deposu bugun doldurdum 50 ltre aldı biraz vardı içinde.
işte güzel olan şey araba az yakıyor dikkat edersen...yok ben performans istiyorum dersen yakıt artıyor ama yaktığını hak ediyor.
şehir dışında sakin kullanımda bu değerler yakalanabilir bence. sonuçta hem depo büyük hemde 150hp olduğu için motor zorlanmazsa sabit hızla tüketim gayet düşürülebilir...
Emrah arkadaşım tamam ben yalan soyluyorum o fotoda gercek değil öyle işkembeden atıyorum...elime ne gecicekse veya neyi ıspatlıcaksam.
1 depoyla max 750 km yaptım 110-120 normal seyir hızında ama piskolojin dayanabilirse 90 km hız sabitleyici ile depoyu biterene kadar araba kullanmak emin ol 750den fazlasını yaparsın.
ben 225 km bu sekilde kullandım ve olanları söylüyorum.
yalan söylüyorsunuz demiyorum.Ben şimdi 5dk 1.viteste 5000 devirde kullanırım menzil 100 km gösterir 10dk boyunca boş viteste yokuş aşağı inerim 1500 km gösterir.Bunlar gerçek değerler değildir.Kendime ait 3 arabam oldu eş dost akraba vs.. 10larca araba gördüm bindim kullandım hiçbirinde şu forumun yakıt değerlerini ne ben ne de benim yakınlarım tutturamadı.Tutturuyorsanız helal olsun diyecek bişey bulamıyorum.
sizin dediğinizde doğru aslında ama onlarda gercek değer 100 km boyunca 1. vites 5000 devir giderseniz evet deponuz biter veya 1500 km lik bi meyil bulursanız evet 1 depoyla 1500 km yapabilirsiniz. kimsede bu sekilde araba kullanamayacağı için gercek olmuyor :)
2009 mondeo 2.0 tdci
2008 viano 2.2 cdi
2007 glx
2010 transit 100luk ve bravo her gün en az 2 tanesine biniyorum....mesela mondeo basma 1200 km yapıyor 80 litre dizel ile basarsan 600de bitiyo
Bir depoyla 1000 km bence imkansız.Menzil göstergesi anlık kullanıma göresürekli değiştiği için herzaman net değerler veremiyo malesef..
Kullanım tüketimi çok etkilemekte.Sakin kullanımla menzil çok rahat uzar.Tabi 1000li km leri bilemem ama neden olmasın,
Ben t-jet sportla uzun yolda 5lt/100km yi tutturmuştum dikkatli giderek.Demekki depo bitene kadar bu şekilde kullansam 900km yapar:) Tabi biraz da sabırlı olmak lazım...
benden başka da tutturanlar oldugunu görmek guzel :)
ben ağzımı açmayayım ozaman :D
yazın izmire 3 kişi bagaj dolu + klima açık 2 molalı
ortalama tüketim 3.5 litre :) 45 litre depo varsa 1285 km gider
ve gidebiliyorumda ışık yakana kadar:)