arkadaşlar malum ki kış mevsimindeyiz. Hergün yağmur kar yağıyor. böyle olunca da aracı yıkatmak mantıksız oluyor. ancak lastiklerin içine giren toz toprak vs. düşünerek ne kadar zamanda bir dış yıkatma yapmak lazım ?
Printable View
arkadaşlar malum ki kış mevsimindeyiz. Hergün yağmur kar yağıyor. böyle olunca da aracı yıkatmak mantıksız oluyor. ancak lastiklerin içine giren toz toprak vs. düşünerek ne kadar zamanda bir dış yıkatma yapmak lazım ?
hava yağışlı bile olsa sadece dışına haftada 2 defa tazikli su tutuyorum. tuz kuruyunca beton etkisi yapıyor
her hafta yıkarım parlatırım pis arabaya binmem :)
Aynen her hafto sonu yıkarım yada yıkatırım pis arabaya binmeyi hiç sevmem paspaslarım halı 2günde bir fırçalarım içini temizlerim.
3 ayda bir kere yıkattım :)
HAftada 2 kere işyerimdeki kendimize ait havalı makinamız ile yıkarım.
ayda bir kafidir benim için. zaten ayda 8-9 gün kullanıyorum aracı. buda demek oluyor ki, sürekli kullansam haftada 1 kereye denk geliyor.
hafta 1 veya 2 kez yıkatırım
2 ayı geçti ne yıkadım ne de yıkattım :) Çıta altı tozlar yapışmış olmalı :)
bizim burada bp de yıkama bölümü var 1 lira atıyorsun yıkama tabancası çalışmaya başlıyor basınçlı tabanca ile 5 dk boyunca istediğin gibi yıka yada hortumla bedavaya yıka :D
5 dakika iyiymiş,
o sistemi 2 sene önce fatsa'daki total istasyonunda gördüm, yan yana 3 makine hepsi 1 tl ile çalışıyor, sırayla vakum makinesi, köpük ve tazikli su ile işini hallediyorsun.
yakın zamanda altunizade total istasyonundada aynı sistemi gördüm, sadece köpük ve su sistemi var.
kışın hayat kurtarıyor, tuzlu tuzlu gezmek zorunda kalmıyorum :)
yakıttaaan yakıta.. :)
Hava kötüyse mazot aldığım zaman haftada 1 benzincide tazzikli su tutturuyorum,ama eğer güzelse haftada 1 adam gibi yıkatıyorum..
jantlara her fırsatta su tutturuyorum titreyerek gitmemek için..
araba çamurluysa haftada bir tazyikli su tutturur çoğu zaman kurulamam bile, çizilmesin diye. ama yazın canını okurum 2-3 günde bir yıkar her hafta sonu cilaya boğarım :)
kışın haftada 1-2 kez yıkartırdım
yazın hafta kendim yıkardım...nerdeyse her gün ... :)
yaz aylarında haftada 2 kez kıs ayı suan malum denk geldikce
çook uzun zaman oldu unuttum valla...