City arızası, zor kurtuldum - ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLDİ!
Arkadaşlar hala olayın şokunu atlatamadım.
Sabah evden çıkıp işe giderken alt geçide girdiğim anda direksiyon aniden sertleşti, yerler ıslak hafifte bir eğim vardı zar zor durdurabildim. Durdum diye sevinirken arkadan şerit değiştirmeyi akıl edemeyen dallamaların tacizine maruz kaldım. Olayın heyecanı geçince arabayı stop edip çalıştırdım bir düzelme olmadı, aşırı sert direksiyonla bir ara sokağa kadar götürüp parkettim işyerime geldim.
Forumdan gerekli belgeleri aldım birazdan servisleri arayacağım. İstanbul'da bu konuda minimum sıkıntı verecek servis hangisi yardımcı olursanız sevinirim.
EKLEME:
Arkadaşlar City arızasını ücretsiz hallettim.
Öncelikle Haliç Oto'dan Zafer bey (teknik işler sorumlusu) ve Kenan beye (servis danışmanı) ilgilerinden ve hoş sohbetlerinden dolayı teşekkür ederim.
Sabah aracı büyük bir hata yaparak randevusuz götürdüm ve haliyle dışarı kadar taşan serviste beni karşılayan bayan şaşırdı. Direksiyon kilitlenmesinden bahsedince bir bakalım müdahale edemeyebiliriz dedi ve Zafer beyi çağırdı. Zafer bey direksiyona geçip araçla manevra yaptı ve arızayı onayladı.
Süreç olarak bilgilerimi Fiat'a göndereceklerini gelen cevaba göre haber vereceklerini söylediler. Servisten umutsuzca ayrıldım. 1 saat sonra arayan Zafer bey ücretsiz değişim yapılacağını müsaitsem hemen götürmemi istedi. (Kendisi de bu hızda ve ücretsiz değişim cevabına şaşırmıştı)
Aracı 12.30'da teslim ettim 16.00'da aracınız yıkamada alabilirsiniz dediler, akşam 18.30'da güvenlikten teslim aldım ve 1 kuruş ödemedim.
Normalde 1 periyodik bakım yapılmadan ücretsiz değişim onaylanmıyormuş fakat Ero Servis plakalıklarım bu konuda yardımcı oldu.
Forumdan bir çok arkadaşın ve benim gittiğimiz Erhan usta Zafer ustanın sınıf arkadaşıymış oradan oluşan sinerjiyle bu gereksiz bakım işinden de kurtulmuş oldum.
Direksiyona gelince bariz sertleşmiş, bildiğimiz hidrolik direksiyon olmuş parmakla falan çevrilmiyor. Destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.