kgs de kredim kalmadığı için otobandan kaçak geçiş yaptım 7 gün içinde ogs başvurusu yapılırsa kullanım bedeli ogs den düşecekmiş, aksi halde 33 lira ceza gelecekmiş adresime konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
Printable View
kgs de kredim kalmadığı için otobandan kaçak geçiş yaptım 7 gün içinde ogs başvurusu yapılırsa kullanım bedeli ogs den düşecekmiş, aksi halde 33 lira ceza gelecekmiş adresime konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
ogs cihazınız var ise 8 kere(tam emin değilim o civarda) kaçak geçişinize cezai işlem uygulanmaz çünkü ogsyi okumama gibi bir ihtimalide düşünür benim aldığım ogs cihazının kullanma kılavuzunda yazıyor eğer alırsanınz o haklardan birini kullanacağınız için ceza yemeyebilirsiniz
iş bankası aktif kartım var vallahi hiç düşünmüyorum gerisini kendi kendine hesabımdan düşüyor..
evet dogru iki kez geçtim o şekilde sirenler çala çala ama sonradan öğrendigim plakama tanımlı ogs olduqu için cezai işlem yapılmıyormuş. ogs yi aldıgınızda dilekçe ile işlem yapıyolardı. en dogrusunu gişelerin orda söylerler
Bende motosiklet varken plakam sele altındaydı görünmüyordu hep ogs den kaçak geçerdim 20 kez geçmişimdir bikere ceza gelmedi kameranın açısı kötü demek alttan bakan kamera olsa görürdü plakamı yada ceza kesilmiyor :)
ceza kesiliyor ama çok çok uzun zaman faiziyle geliyor.geçtim ceza gelmedi demeyın gidin sorgulatın karayollarından..5 sene sonra karsınıza yuklu bır mıktarda borç çıkarsa ödemekten baska bısey yapamassınız haberınız olsun..
Aynı durum bende de oldu. Bankadan vadesiz hesaba bağlı kredili kgs çıkardım. Bir haftada ancak kart elime geçti. Fakat ceza gelmedi. Sanırım müracaat esnasında araç plakasını bildirdiğimiz için ceza gelmedi diye düşünüyorum.
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
buradan kontrol edebilirsiniz.
teşekkürler kontrol ettim ceza kesilmemiş kameraların göreceğini sanmıyorum zaten en az 20 kere geçmeme rağmen aylarca gelmedi ceza şuandada satışını yapmış durumdayım ceza olsaydı satış esnasında ortaya çıkardı bence, belki motosiklet diye kesmemiş olabilirler birde plakayı görememe ihtimalleri daha yüksek ama puntişimle hiç kaçak geçmedim :)
geçen sene karayollarının sitesinde gezerken hadi birde ben sorgulama yapayım nasıl olsa kaçak geçişim yok diye düşündüm.Bir girdim ki toplam 4 kaçak geçiş var.Şok oldum.Mail attım aracın kaçak geçerken çekilen fotoğraflarını gönderdiler.Gerçekten birisi geçmişti..Sanırım emanet verdiklerimden biri bana bu şakayı yapmıştı.Neyse bi ara öderim diye düşünürken geçen seneki vergi affı geldi.Tüm borçlar silindi :)
Şimdi bende sorguladım. Hiç gitmediğim biryerden ceza gözüküyor.
Mersin otoyolu çamtepe istasyonu.
Mersine hiç gitmedim.
Şimdi ne yapmam gerekiyor
2008 de ben de kaçak geçmek zorunda kaldım cezası 2010 da geldi.
Ruhsattaki son tescil tarihinden sonraysa eğer bir problem olmaz.Ceza makbuzunu da yollarlarsa ruhsat fotokopisi ve alış belgesiyle iadeli taahütlü gönderirsiniz sıkıntı olmaz.
Araç 2009 da alındı ceza 2011 mayıs ayı her türlü ihtimal var.
abimin adına araç vardı aynı plakalı başka bir araçta sigara yakalanmıştı mahkemelerde biraz dolandı.İnşallah hayırlısı
Teşekkür ederim mail attım cevabını bekliyorum artık.
merhaba geçmiş olsun; senin başına gelen yaklaşık 1 ay önce benim başıma geldi kgs kartımda kredi var zannederek İskenderun otabanına girdim geçişte yetersiz olduğunu gördüm ama yola devam ettim, yaklaşık 30 km sonra Payas beldesinden ogs gişelerinden kaçak geçiş yapmak zorunda kaldım. en kısa sürede karayollarını aradım cezam 115 TL olarak yansımış ama 10 gün içinde kredili bir kgs yada ögs alırsam cezamın silineceğinide belirttiler. bende öyle yaptım kontrol için tekrar aradığımda cezamın silindiğini ve sadece en uzak mesafe ücretinin kesildiğini söylediler. araman gereken tel 444 11 17 en kısa sürede aramalısın kolay gelsin