Kullanan bir kişi olarak Astra ve GP farkı
arkadaşlar merhabalar bazılarınızın bildiği gibi ben 2010 yılında 2007 model beyaz 1.3 active araç aldım. daha sonra onu satıp 2010 ocak ayında ise 2006 multijet emotion araç aldım ve her ikisinin km si alındığında 110 bin satıldığında 120 binde idi..şu anda ise çok şükür uzun zaman istediğim ve araştırdığım bir araç olan opel astra classic 3 1.3 cdti araç aldım..araç sunroof hariç full...uzun zamandır forumda tartışılan farklara dikkat çekmek ve bu aracı almak isteyen arkadaşlarım için gözlemlerimi artı ve eksi yönlerini sıralamak istiyorum..yalnız emotion ile karşılaştırıyorum çünkü active ile karşılaştırmaya bence gerek yok..
Artıları ve eksileri ile Opel Astra ile Grande Punto emotion arasındaki farklar :
1) Astra daha oturaklı ve ağır bir araç yani arabanın sağlamlığı kendini hissettiriyor ve güven veriyor..gp bu konuda biraz daha hafif bir araç gibi kalıyor her ne kadar euro ncap notu 5 yıldız olsa da bana astra kadar güven vermiyordu.
2) seri ve ataklıkta kesinlikle gp çok daha iyiydi. emotion hem daha seri hem daha atak.astra gpye göre daha ağır kalıyor.
3) astra daha çabuk kaloriferi ısıtıyor.gp ise baya geç ısıtıyordu.
4) astranın yol tutuşu gpye göre daha iyi.
5) uzun yolda araç sollamalarda gp astraya göre daha iyi.
6) araç genişliği diz mesafeleri ve bagaj genişliği gp ye göre çok daha fazla.
7)yakıt konusunda gp daha iyiydi çünkü daha hafif.( 100 km de 1lt fark var)
8) servis konusunda yetkili servis bakımından bence opel çok daha ilgili müşterisi ile. fiat bu konuda malesef çok eksik.
9) içeri ses alma konusunda astra daha iyi.
10) donanım bakımından emotion ile astra hemen hemen aynı fakat astra da hız sabitleyici ve göğüslükteki ekran çok güzel..gp nin digital kliması mükemmel bence astradan çok çok daha iyi..
11)emotion da asr yi devre dışı bırakabilme özelliği var iken astra da böyle birşey yok.
12)göğüslükteki plastik malzeme kalitesi diğer malzemelerin kalitesi gp ye göre çok daha iyi yani bir üst segment aracı olduğunu gösteriyor.
13) astra da dead lock özelliği mevcut..
14) şu anda evo, astra cllassic 3 den daha pahalı bence çok ilginç.. :)
15) emotionun koltuk döşemelerinin rengi çok güzeldi..
16) emotionun motoru astraya göre bence daha sarsıntısız çalışıyordu.
17) astranın göğüslükteki eşya depolama alanı emotiona göre daha fazla..
18) bence sürüş keyfi astranın daha güzel.
19) GrandePuntotr.com gibi mükemmel arkadaşlığın olduğu bir forum opelin yoktur heralde :)))))
bütün bu farklar ile astra bende daha önce geçti. bravo alabilirdim fakat piyasası yüzünden özellikle ve alman bir araç alma isteğim yüzünden, birde sıfır fiyatı çok yüksek olduğu için vazgeçtim. izlenimlerinde bir değişiklik olursa tekrar sizinle paylaşmak isterim.sorusu olanın sorusuna cevap vermek isterim yeterki yanlış yorum yapmayalım bu iki aracı da sürmeyen kişi bence bu farkları anlayamaz. yalnız burdan bütün arkadaşlara söylüyorum:
"Grande Puntoda EMOTİON keyfi başkadır"
Tayfun AYDIN
üşenmeden okuyan arkadaşlara teşekkürler, iyi günler... :)