Haberdeki fiestanın abs leri ya çalışmıyor yada hassasiyet sıfır. özellikle arkalar. kilitliyor.
Bizim Puntolar çok çok iyi buzda.
https://webtv.hurriyet.com.tr/2/2763...zda-dansi.aspx
Printable View
Haberdeki fiestanın abs leri ya çalışmıyor yada hassasiyet sıfır. özellikle arkalar. kilitliyor.
Bizim Puntolar çok çok iyi buzda.
https://webtv.hurriyet.com.tr/2/2763...zda-dansi.aspx
Nedir bu fiesta merakı anlamış değilim :) ama punto daha iyi bir araç aralarında tek bir + sı var dışardan bakıldığında Biri ford biri fiat dışardan insanlar ford daha sağlam diyip fiesta daha kötü olsada onu alıyorlar. Karda bizim araçların daha iyi olmasının sebebi abs falan değil ön çeker olması motor önde olduğundan çekişlere daha çok kuvvet uygulanıyor fiestada arkada hafif kalıyor.
Fiesta boş bir makyaj arabası aslında. Ama o da önden çekişli Berk.Bence fiesta da ağırlık denge merkezi öne kaymış. arka çok hafif. Asıl dikkatimi çeken frenlerin başarısızlığı.
ben fiestayı arka çeker biliyordum abi :)
fiesta kullanan önce el freni çekmiş sonra frene basmış o yüzden arkalar kitli , sümbüle dicek yok direk kızaklıyor :D
abs olmaz olurmu koray arkadaşımızın söylediği gibi orda el frenini çekmiş frene basmıyor frene bassa ön tarafıda kitlerdi
fiestalar önden cekıslıdır fiestanın 2004 de kadar olan modellerınde abs guvenlık paketınde satılıyordu daha sonrada standart oldu
güncel kasa da standart...
buzun üstünde jaguarda ferraride land rover de kayıyor zincir şart veya toplu taşıma..
Bizim araçların frenleri daha sağlam ama fiesta da başarılı bir frenaja sahip buz üstünde. Bencede el frenini çekmiş arkadaş...
arkadaşlar fiestanın ön tekerleklerine dikkatlice bakarsanız abs nin devreye girdiğini görürsünüz
ayrıca aracın el freni çekilmemiş fren lambaları yanıyor çünki
frene basılıyor bu yüzden arka kayıyor
arkaları kampanalı olan absli araçlarda abs devreye sadece ön tekerleklerde devreye girer
arka frenler sadece bir limitör yardımıyla fren basıncı düşürülerek frenleme yapılır
burada sürücü fren pedalına uyguladığı basıncı biraz azaltsa arka tekerleri açardı
sürat düşük olduğu için frene basıldığında arka sensörlerin beyne mesaj gönderip
limitörün basıncı düşürüp frenleri açmasına zaman kalmamış
arka kampanalı sistemlerde mekanizma biraz ağır kalıyor maalesef disk sistemine göre
aynı yerde aynı şekilde punto olsaydı ve aynı şekilde kullanılsaydı sonuç tamamen aynı olacaktı
Evo ların arkalar kampana,bu durumda ABS sadece önlerdemi var Coşkun...?
abs li araçlarda limitör yoktur olan sadece birkaç model vardır ama puntoda ve fiestada kesinlikle yoktur videodaki fiestanında mantık olarak arkada hiç yuk olmadıgından ve zemin çok kaygan ve sürat çok düşük olduğundan bloke olması çok normaldir yoksa abs arka tekerdede surat oldugu surece blokajı önler ayrıca mantık olarak burada el frenininde çekili olmadığını ispat edemeyiz
arkadaşlar bariz el frenini çektiğini düşünüyorum. hatta eminim. keza fiesta kullanım titanyum model fren sistemi gayet hassas ve başarılı. ama benim puntom her koşulda daha iyi:D:D
abs de bir yere kadar.. sürtünmenin neredeyse hiç olmadığı bir koşulda abs devreye giremez, ayrıca beni 2006 makyajlı fiesta kullandım abs si yoktu, arkadaşım 2012 titanium X paketli fiesta aldı esp yok araçta, yani güvenlik paketi fiestalarda donanım olarak sunuluyor