Grande Punto Elektronik Arızalar
2006 Grande Punto 1.3 Multijet 90 HP - 6 İleri Emotion aracım var. Şu aralar elektriksel mi yada elektronik mi bilemiyorum problem yaşıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce araç sabah çalışmadı. Acil servisi çağırdım, geldi ve akü zayıf diye teşhis koydu. Aküyü Varta 60 Amper olarak değiştirdim. (Orijinali 50 Amper küçük) Ancak araç yine çalışmadı. Park ediyorum stop ediyorum. 1 dakka geçmeden çalıştırmak istiyorum garip bir şekilde bütün ışıklar yanıyor, sadece hararet ışığı yanmıyor ve marşa basmıyor. Tekrar farklı bir servis çağırdım ve söylediği şey sol ön çamurluk davlumbazı yırtık olduğundan akünün yanındaki sigorta kutusuna su girdiğini ve sigorta kutusunun değişmesi gerektiğini ve 2000TL civarı bir masrafı olduğunu söylediler. Ben sanayi de daha uygun bir fiyata sigorta kutusunu temizlettim. Neyse düzeldi diye düşünürken bir kaç gündür sürekli farları kısa modunda açıyorum. Kendi kendine uzunlar yanıyor ve farları komple kapatana kadar sönmüyor. Aynı şekilde sis farları da kapalı olmasına rağmen yanıyor. Böyle bir durumla daha önceden karşılaşan biri var mıdır? Yada bana yardımcı olabilecek kimse ? Şimdiden teşekkürler.