Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, yerli otomobil projesinde başarıya ulaşmak için yılda en az 5-6 milyon otomobil üretmek gerektiğini, aksi halde piyasada var olunamayacağını söyledi.
Haberin devamı...
Printable View
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, yerli otomobil projesinde başarıya ulaşmak için yılda en az 5-6 milyon otomobil üretmek gerektiğini, aksi halde piyasada var olunamayacağını söyledi.
Haberin devamı...
Nasıl 5-6 milyon üretmek gerekiyor?Biraz abartmış gibi geldi bana.5-6 milyon yerli araç üretsek zaten dünya üretiminde 3. ya da 4. oluruz.Bildiğim kadarıyla en çok otomobil üreten GM Toyota bile marka başına 8-9 milyon araç üretiyor.Bence yerli marka yapmak bu adamın işine gelmediği için türlü türlü taklalar atıyor.
Rahmi Koç sanıyorum ancak 6 milyonuncu araçtan sonra kar etmeye başlarız demek istedi. Yani mevcut vizyon, tecrübe ve teknolojiyle üretim maliyetinin çok yüksek olduğunu kastetmiş galiba...:)
koç lar avrupanın işçisi olmayı daha çok seviyor
+100000000
alışmışlar amerikan fordu alıp türkiye pazarına uygun(!) hale getirmeye koç bu hocam işini bilir...
tüpraş malum koçun ya tüpraşı alır almaz ilk yaptığı işlerden birisi tüpraş bünyesinde bulunan tüm araçları elden çıkarttı. peki sonra ne mi yaptı? 2000 tane araç kiraladı tüpraş. peki kimden kiraladı ? AVİS' TEN. böyle karlı bir iş görememişlerdir yerli otoda.