beyler öncek grande puntomda da oluyordu evoda da oluyor ornegın cok sert bı kasısten gecınce yada sarsılınca 4 lu flasorler yanar gıbı oluyor yanıyor hatta (ıcerdekı gostergelerde 1 kez yanıp sonuyor) varmı bılgısı olan?
Printable View
beyler öncek grande puntomda da oluyordu evoda da oluyor ornegın cok sert bı kasısten gecınce yada sarsılınca 4 lu flasorler yanar gıbı oluyor yanıyor hatta (ıcerdekı gostergelerde 1 kez yanıp sonuyor) varmı bılgısı olan?
ani frenlerde arkadan gelenler için uyarı yararlı bir özellik bence :)
Aynı durum bendede olmustu hafıf egımlı yerlerde anı degılde bırden yavaslama durumunda oluyo flaşörler yanıyo. Servıse sordum bu aracta olna b ır ozellık oldugunu soyledı.
lastikler yerden kesildiği (kasisten hızlı geçince lastikler azda olsa yerden kesilir) anda abs sensörlerinden ve esp g-ölçerinden gelen veriler tutarsızlık gösterir ve esp araca müdahale eder. esp devreye girdiğinde de 4 lü flaşörler yanar (evoda varmı bilmiyorum ama birçok marka günce modellerinde esp devreye girince 4 lü flaşör yakıyor
). ayrıca body computer panik fren algıladğında da 4l lü flaşörler yanar.
kardeşim sen yorum yapınca olay bıtıyor zaten..arabamda esp yok ama panık fren olabılır dedıgın gıbı...gercı ben ısrarla soyluyorum ornegın tatlı bır yokus cıkıyorzunuz hızlı bırsekılde tama tepeye geldıgınızde eger mınık bır cukur olsa bıle tık dıye yakıyor...ama anlıyor gıbıyım kardesım tekrardan tsk ederım yorumun ıcın...
bence bi sorun var..elektrik aksamı ile ilgili..
Bende ani frende bikaç kere 4lülerin hızlı bi şekilde yanıp söndüğüne şahit oldum..Arkadakini uyarma amaçlı sert ve ani frenlerde devreye giriyor..Bizim araçlarda olduğunu hiç düşünmüyodum ancak varmış gördüğümde sevinmiştim :)
Benim araçtada var aynısı.
Ani fren yaptığında yada hızlı giderken kasise düşüp aracı zıplattığında hemen dörtlüler yanıyor. Uyarı amaçlı bir durum.
panik fren sensör'ü veya ecu'yu test ettirin hassasiyeti yüksek olmalı. yazılım güncelleme bu tip sorunları çözüyor.
civa temaslı sensörler kullanılıyor olmalı. garantiden değişim de olabilir.
bende jant taktıktan sonra sıkca olmaya basladı..nedendir bilmiyorum ama az bişy fren yapsam bile yanıyor