arkadaşlar aracıma yaklaşık 5 bin km önce atiker marka lpg taktırdım ama bugunlerde herzaman yapmamakla birlikte vites düşecegim zaman debriyaja bastıgımda araç stop ediyor bunu yapmasının sebebi nedir ?
Printable View
arkadaşlar aracıma yaklaşık 5 bin km önce atiker marka lpg taktırdım ama bugunlerde herzaman yapmamakla birlikte vites düşecegim zaman debriyaja bastıgımda araç stop ediyor bunu yapmasının sebebi nedir ?
aracınızı benzinde denediniz mi yani benzinde aynı durum geçerli mi?? eğer deilse yani sadece lpg de yapıyorsa lpg ayarlarınızı kontrol ettirin. bende brc takılı bazen devirin 500d/dk lara indiği oluyo anlık ama araç topluyo kendini sorun muhtemelen lpg kaynaklıdır
bu sorun bana arabamı sattırdı. ama tamamen aynı problem değil. sadece rölanti dalgalanması oluyordu. ben satmadan önce ise iki kez stop etmişti boşta iken. alan arkadaşa durumu söylemiştim. çok sıkıntı çekmiş bir türlü çözüm bulamamış. ben de çok götürdüm servislere tamamen tple ilgili dediler. kolay gelsin..
Tayfun sorun tamamen LPG ayarlarında... Boşa aldığında sanırım LPG yakıtı kesiyor... araç hareketli olmadığı içinde motor istop ediyor gibi geliyor... Mutlaka LPg ayarını yaptır. Boşta iken istop ettiğini de söyle, hallour gibi geliyor...
Eski aracımı 115 000 de sattım 25 000 de lpg taktırmıştım yaklaşık 90 000 km lpgli araç kullandım rölantide stop etme rölanti dalgalanması ilk olarak lpg enjektörüne baktırın katkılı lpg alınca enjektör dolmaya başlıyor ve araç sapıtıyor stop edebiliyor olmassa endüksüyon bobini olmassa sibop ayarı önemli siboplar sıkar araç stop eder yada kasar ben her 20 000 de bir sibop ayarı yaptırırdım eski aracıma eğer sorun çözülmediyse lpg hortumlarına baktırın ufacık bi kaçak basıncı düşürür ve stop etme yapar buji kabloları ve bujileride kontrol ettirin eğer hala stop etme varsa yüzde yüz mültivalf karıştırıcı halk arası deyimle beyin bozuktur lpg taktırdığınız yere yapışın benim eski aracımda 1 kere beyin 2 kere bobin buji kablo seti değişmiştim kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir
bi bogaz kelebegini temizlettir güzelce bi lpgçide bi gaz ayarı yapsın düzelir
lpg li araç=kanserli insan
tayfun kardeşim benim araçda geçen sene boyle oluyorudu aracı çalıştırıyorum evden çıkıyorum ışıklarda durdugumda istop ediyordu hızımı biraz kessem az frene basınca arac stop ediyordu benim gaz brc bıkaktım servise hiç para bile almadılar sorunu da hemen hallettiler seninde deha garantisi oldugu için götür derim sana taktırdıgın yere bir baksınlar
Biraz reklam gibi olacak ama lpg olayının ustası prins. Çok az şikayet var. Parasını hak eden bir marka.
aynı sorunu bende atiker sıralı sistemde yaşadım.benimde 5000 km sonra debriyaja basınca araba stop etmeye başladı.garanti kapsamında ECU ( elektronik kontrol ünitesini ) değiştirttim sorun çözüldü.sende aynısını yap seninde sorunun çözülür.boşuna ayar falan yaptırtma.
ayarla falan uğraşmayın.sorun ecu da.ecu değiştiği anda problem çözülür.ben en az 20 ayar yaptırdım hiçbir değişiklik olmadı.sonuçta bu araba can taşıyor.ters bir yerde stop ederse tehlikeli.bence lpg yi taktırdığın bayiye ecu değişimi konusunda baskı yap.
ewet lpg beyni
Benimde böyle birşey başıma gelmişti. Ama ben bu yüzden satmadım aracımı :) Servise götürdüm şikayetimi anlattım onların tabiriyle adaptasyon demişlerdi. ve bilgisayara bağladılar. 2 dk sürmedi işlem ücrette kabul etmediler. neden oluşabilirmiş. arkadaşımızın dediği gibi bizim gazcı boğaz kelebeğini temizlemiş gazı takarken bu yüzden adaptasyon gerekliymiş. açıklamaları bu olmuştu bilginize.