-
Serviste Konulan Yağ
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde aracımı 20bin bakımına götürmüştüm bugun faturayı inceledim ki yağ olarak Opet'in yağını koymuşlar, faturada "WR P.E 5W30" yazıyor 3*1Litre olarak ve kdvsiz 96 liraya denk geliyor.
1) Aracım LPG li, mutlaka LPG yağlarından mı konulmalıydı?
2) Sizce Opetin yağı için bu miktar fazla değil mi, sizler ne kadar ödediniz?
-
Faturada yazan "WR P.E 5W30" u google da aradığımda hep SELENIA çıktı, direksyonun yanına asılan kağıtta ise konulan yağ kısmında Opet yazıyor kafam karıştı belkide faturayı otomatik basıyorlar ama, daha ucuz ödemiş bile olsam bir markanın yağını koyup diğer bir markanın yağını koymuş gibi fiyat çıkarmaları hiç doğru değil.
-
Eskiden selenia yağ kullanılırdı sistemede hala bu yağ geçiyor olabilir ama yinede düzeltme yapmaları gerekirdi.
-
96 lira o yağ için çok para...
-
İstediğiniz takdirde yağı dışardan alıp serviste aldığınız yağı kullandırabilirsiniz sadece yağ değişimi işçiliği yazarlar.
-
-
Vallahi çok fazla yaaa.Ben Castrol Edge 5/30 için 57 TL ödedim.Normal yağ satan yerlerde opetin o yağının 4 litresini maksimum 60 TL ye alırdınız.
-
eğer aracınız garanti kapsamı dışında ise benim gibi yapabilirsiniz.
opar filitre setini (yağ-yakıt-polen-hava) 65 TL ya, 4 Lt 5W40 selenia (2 litrelik kutularda satılır) 70 TL ya yedek parçacıdan alıp, FIAT yetkili servisine (bozüyük fiat, ankara ağaçlı gibi) 30-40 TL gibi bir işçilik ödeyip bakımınızı yaptırabilirsiniz.
üstelik aracınızın km kaydı yetkili servisde olur. Satmak istediğiniz zaman , alacak kişi bakım kayıtlarında aracın km orjinalliğini görür. günümüzde km düşürten pekçok kişi ve sanayide işyeri var.
yakın gelecekde servis kayıtlı araçlar daha hızlı satılacak.