Terfi etsemmi diyordum ETTİM :)
Selam arkadaşlar,
Terfi etsemmi diyerekten çıktığım yolda aklıma sokulan t-jet düşüncesi ve punto'dan vazgeçemeyişim sonucu 1.4 fire active 75hp den 1.4 t-jet dynamic modeline geçişi yaptım. Aslında eski puntomu sattığımda kesinlikle dizel diyordum fakat araştırmalarım sonucu dizele 2. elde güvenemedim ve elimdeki paraya aradığım km de dizel bulamadım bende az bir farkla daha fazla yakan ( basarsan ) t-jet e geçiş yaptım. Arabayı dün istanbuldan aldım önce esenlerden sakarya, sakarya merkezde biraz gezdim sakarya'dan boluya geldim. Yakıt olarak 97oktan shell doldurmuştum boluya geldiğimde yarım depo dan biraz daha az yakmış. Boluya geldiğimde ortalama tüketim değerinde 7lt/100km gösteriyordu araç 60.000 bakımına girmemiş bu bakımdan sonra bu değer düşermi bilmiyorum. Yolda hız aralığım genelde çoğunlukla 90-120 arasıydı ama bastığım zamanlarda oldu. Zaman zaman 3 - 5 defa filan olmuştur 200 gördüğüm oldu bunun dışında 180 160 140 aralıklarında seyrettiğim aralıklarda ama genelde kendimi zorladım 90-120 arası geldim ( bu arada 200 çok rahat gören bir araçmış 200 de daha gaz yiyen bayılmayan harika bir cihaz aracımda ps chip tuning uygulaması var hp tork standartların üstünde çok fark ettirirmi standarda göre bilemem :) ) bakalım hayırlı olur inş. fotoları çekip garajada atıcam :) Son olarak araçta tek birşey canımı sıktı alırken istanbulda farketmemiştim arabada kalkarken düşük hızlarda çukura girerken yada araç sallanırken sağ arka tekerin oradan çok az ufak ufak garç gurc gibi bir ses geliyor bu ne olabilir? ciddi birşey olabilirmi ? el frenini çekip kalkmaya çalıştığımda o sesi daha iyi duyuyorum sanki yay eziliyormuş gibi gelen bir sese benzettim ben.