Merhaba arkadaşlar.
Yağmurlu havalarda içerisi buğu yapmasın diye camı çok az açık bırakarak yol alıyorum fakat bu seferde içeriye silecek şoför tarafına doğru sıyırdığı su camdan içeri giriyor bunu engellemenin bir yolu yokmu.
saygılar.
Printable View
Merhaba arkadaşlar.
Yağmurlu havalarda içerisi buğu yapmasın diye camı çok az açık bırakarak yol alıyorum fakat bu seferde içeriye silecek şoför tarafına doğru sıyırdığı su camdan içeri giriyor bunu engellemenin bir yolu yokmu.
saygılar.
Başımızın Belası Sorma Yha Bunu Düşünemeyen Bir Mühendis Bence Hiç Araba Felan Çizmesinde Yapmasında.
punto klasiği yapacak bişey yok.
Cam açıkken silecek çalıştırmıyorum :)
bencede güneşlik iyi fikir.
volkan abi mugen rüzgarlık var kemal oto sitesine gir mehmet abi yardımcı olur..
Mugen rüzgarlık bu sorunu çözüyor evet.. :)
Golflerde de bu sorun var hemde tahmin edeceginizden fazla...
Sanırım yağmur yağarken camın azda olsa açılmasını fiatı yapanlar istemiyor. Polyannaya göre; bak ne güzel hastalanmadım adamlar bunu bile düşünmüş demiş. Araba kulanımı bazen polyanna düşüncesi gerektirir...:)
Buğu önlemek için klima fanını 1 ya da 2 ye alın ön cam ve yan camlara kanalları çevirin hem etrafınızı görün hem de ıslanmayın. Içerdeki ile dışardaki ısı yakın olursa birbirine camlar buğulanmaz bilginize.
Ben ön cam kenarına kendinden yapışkanlı fitil uyguladım birazda olsa faydası oldu..
dış havayı camlara veriyorum arkadaşın dediği gibi en kısıkta gayet açıyor. bir de şu buğu önleyici minik sıvılar var ( acı soslar gibi) faydalı olurmu acep?
Bendeki uygulamalar kesin çözüm ;)
o fanı açtık mıydı çok sıcak oluyo içersi be :D
cam için takılan o güneşlik aparatı sökülüp takılabilen bir şeymi yoksa kalıcı mıyapılıyor.
düşük hızda iken yapıyor. ön camın kenar bileşimlerine bakarsanız mühendisler oluklu şekilde tasarlamışlar ancak düşük hızlarda sileceğin fırlattığı su camdan dışarı çıkıyor rüzgarın etkisiyle camdan içeri giriyor. 90 km hızla giderken hiç içeri su girdiği olmadı, camın kenarından tavana doğru süzüldüğünü görüyorum.
Fanı soğuk konumda kullanın sorun yapamazsınız