-
Motor sallantısı
hayırlı ramazanlar..arkadaşlar..
benim evonun kaputu açıp motora çalışırken baktığımda; motor acacip sallanıyor..yeni farkettim yada yeni dikkat etrtim bu normal mi yoksa şasiye bağlantıları mı gevşedi..
bir de araçı ilk çalıştırdığımda içeride ön göğüs felan fena titriyıor araç titreyerek çalışıyor ilk çalışmada bunlar normal mi..
sanki ilk zamanlar daha sesisz bir ilk çalışma vardı..
evom 10559 km de ve multijet 1.3
-
rolantide motorun sallanması bi yere kadar doğaldır özelliklede dizellerde.bende de 1.3 mjet evo var heniz 4000 lerde. doğal olarak hafif bir sallanma oluyor ama senin dediğin gibi aşırı bir durum yok hele ilk çalıştırmada göğüs sallanması kesinlikle normal bi durum değil bence servise gitsen iyi olur.
-
Görmeden yorum yapmak yanlış olur aslında Kmside çok yeni böyle durumlarda ilk motor takozları kontrol edilir
-
Bu tür soruları sorarken cep telefonu ile de olsa bir video koymakta fayda var. Çünkü dizel araçların motor sarsıntısı (patlamalı olduğundan) benzinlilere göre normal. Anormalliği tespit etmek için görmek lazım diye düşünüyorum.
Saygılar.
-
multijetler fazla göğüslüğü titretmez normalde ama sizinki nasıl titretio bilmiyorum..
-
Motor takozları gevşemiş olabilir yakın bi servise götürürseniz beş dakikaya yapıyorlar merak etmeyin bence. Arada banada çok gürültülü çalışyormuş gibi geliyor. Bazen sessiz çalışıyor gibi geliyor. O anki durumunuza bağlı birazda