Anahtar ile denize girdim | anahtarı nasıl açabilirim
Merhaba herkese,
Başlıktanda anlaşılacağı gibi anahtarı cebimde unutup tuzlu suya girdim ve haliyle kumanda çalışmıyor. Gökçeada'da oldugum için herhangi bir servis bulmam da zor. Anahtarın içinin oksitlenmesini istemiyorum, ne şekilde anahtarı söküp içini temizleyebilirim? 30 dk önce falan suya düştü. Acil yardım ederseniz çok mutlu olurum.
Şimdiden tesekkurler
2007 Grande Punto 1.3 MJet Active 75BG
Ce: Anahtar ile denize girdim | anahtarı nasıl açabilirim
Dün ben de anahtar cebimde denize girdim..araç çalıştı eve dönebildim akşam kumandayı söktüm hemen hemen 10 parçaya ayrıldı diyebilirim.Parçaları temizledim içindeki devre kartında bir hasar yoktu.Pilini değiştirdim bi kaç saate birleştirip deneyecem..Çalışmazsa kaskodan anahtar talep etmeyi düşünüyorum.
Geçmiş olsun genelde bu tip durumlarda anında müdahale edilmez ise tuz elektronik devreyi mahvediyor, sizin durumda da farklı bir durum olduğunu sanmıyorum yeni anahtar yaptırmaktan başka bir seçeneğiniz yok gibi duruyor.
Alıntı:
YaYa Nickli Üyeden Alıntı
Geçmiş olsun genelde bu tip durumlarda anında müdahale edilmez ise tuz elektronik devreyi mahvediyor, sizin durumda da farklı bir durum olduğunu sanmıyorum yeni anahtar yaptırmaktan başka bir seçeneğiniz yok gibi duruyor.
Dün gece sökmüştüm,temizleyip kuruttum.Bu sabahta yeni pil aldım,taktım çalıştı.şu anda bi sıkıntı yok gibi duruyor.Erken müdahale yerinde oldu sanırım.
son durum: anahtar kısa süre çalıştı sonra bir daha kumanda almadı.Zaman zaman kafasına göre çalıştığı oldu.Sanırım bi yerlerde temassızlık var.
ben 1 yıl önce denize girdiydim anahtarla,1 yıldır çalışmıyor,daha doğrusu pil takıyorum 3-4 gün çalışıyor sonra pil bitiyor çalışmıyor,kısa devre yapıyor... umarım oyle olmaz sizinki
anahtarın içerisini açıp oksit temizleyici ile temizledikten sonra sıkıntısız çalışmaya devam edecektir.
Alıntı:
suhaakin Nickli Üyeden Alıntı
anahtarın içerisini açıp oksit temizleyici ile temizledikten sonra sıkıntısız çalışmaya devam edecektir.
oksit temizleyici dediğiniz wd40 trü bir şey mi Akın Bey?
wd40 fayda etmiyor,wd40la banyo yaptırmıştım anahtarı,olmadı
Alıntı:
fluminense Nickli Üyeden Alıntı
oksit temizleyici dediğiniz wd40 trü bir şey mi Akın Bey?
hayır perfects marka oksit gidericiler mevcut. wd-40 sıkmayın anahtarın içerisine. Aşağıdaki ürün ile temizleyin diş fırçası ile bastırmadan oksit yapmış yerleri ovalayın. tamamen kurutun
YAĞSIZ SPREY PERFECT Yağ Çözücü Sprey 11,99 TL Müzikbank Elektronik'den
Perfects Universal Degreaser 200ml Mavi Kapak Kontak Temizleyici 977 - n11.com
wd-40 oksit değil pas temizler ayrıca yağlama işlevi vardır. perfects'in de mümkün mertebe mavi kutusunu tercih edin. kırmızı kapak olanlar yağlı oluyor. suya girdikten sonra mümkün olan en kısa zamanda pil çıkmalı,düğmelere kesinlikle basılmamalı.
Benim anahtar pertt arkadaşlar,entegresi yanmış.kafasına göre açıp kapamaya başladı,anahtarcı arkadaş 170 liraya devre kartını yenileyecek.denize düştüğü ilk anda pilini çıkarsaymışız düzelecekmiş.Ben de biraz kurcalayıp pili falan değiştirince hepten gitmiş..Aklınızda olsun,tuzlu suya düşer düşmez pili çıkarın ve oksitlenmeyi önleyecek tedbirler alın.