Elektrikli Otomobiller Bizi Nasıl Etkiler?
Arkadaşlar Selam. Son zamanlarda otomobil ile ilgili en popüler konu malumunuz Elektrikli Otomobiller. Hepimiz şu an benzin, Lpg yada Dizel araçlar kullanıyoruz.. Geçenlerde Bakanın yaptığı açıklamaya göre Yıl sonuna kadar elektrikli otomobiller piyasaya giricek denildi ve bu araçlara teşvik için ÖTV vergisi bile alınmayacağı söylenildi. İsteyenler ise araçlarına 3.000 & 4.000 TL gibi bir rakam ile Elektrik dönüşüm sistemi taktırabilecekmiş söylenenlere göre. Benim kafama takan şu bu araçların piyasaya girmesi ile bizim halimiz ne olacak :) Araçlarımızın değeri otomatikman düşecektir bence, Bugün ortalama 20.000 Tl olan bir punto piyasası o zaman ne olucak çok merak ediyor ve zararımızı düşünemiyorum bile :( Şimdi araçları hazır fırsatımız varken satıp elektrikli otomobilleri beklemelimi yoksa deneme süreleri bitip Herkez tarafından kullanılmaya başlandığında zararımızı göze alıp satıp yenilemekmi yada araçlarımıza dönüşüm sistemi taktırmakmı? Benim anladığım her halukarda bir nebze olsun zarar görücez? Konu ile bilgisi olan yada çaplı bir araştırma yapan arkadaş varmı? Sizlerin düşüncesi nedir ? Ben olayın sadece pozitif tek yönünü düşünüyorum elektrikli otomobiller piyasaya girdiğinde rekabet için benzin ve dizel fiyatları düşerse, Perfonmas için aradaki farkı görmezden gelip aynen devam edebiliriz sanırım... Siz ne diyorsunuz bu konuda ?