Folyo Sökülürken altta Yapışkan İzi Kalmıyor!!!
Arkadaşlar folyo kaplamayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için edindiğim bir tecrübeyi paylaşayım diyorum.Benim aracın kaputu 6-7 ay önce çocuklar tarafından tırnak geçecek şekilde dairesel olarak kötü bir şekilde çizilmişti.Bu çizikten sonra aracı komple folyo kaplamayı iyice düşünmeye başlamıştım.Fakat öncelikle kaputtaki çiziği kapatmak için kaputu reklamcıda 40 tl ye kaplattım.Folyo kaplama hakkında bu ve birçok forumda arkadaşlardan yararlı bilgiler edindim.Fakat bu bilgiler içerisinde gerçekten bazı yanlış bilgilerin olduğu gerçek.Ben aracı komple folyo kaplatmak için sanayide fiyat almıştım.Sanayideki usta iki çeşit folyo türünden söz etmişti.Usta cast folyo dediği folyoyla aracı kople kaplarsam 800 tl ye,reklamcılardaki folyoyla kaplanırsa 350 tl ye kaplayacağını söyledi.Aslında iki folyoyu karşılaştırdığımda aralarında inanın hiç fark gözükmüyor.Bunun için değişik forumlarda hangisini kaplatayım diye sormuştum.Forumda fikir aldığım birçok kişi reklam folyosunun kesinlikle kötü olduğunu kaputu kaplattığım folyoyu ileride sökersem neredeyse boyayı kaldıracağını hatta alttaki yapışkanı temizleyemezsem kaputu bile boyama durumu olacağını söylemişlerdi.Bunu duyunca reklam folyosu ile kaplama işinden vazgeçtim.Diğeri de 800 tl olduğu için kaplatmayı düşünmedim.Bir de altta yapışkan çıkacağını söyledikleri için kaputu reklam folyosu ile kaplattığıma pişman olmuştum.Neyse aradan 7 ay geçti ,okullar tatil oldu ve artık araç çizilmeyeceği için bir de ileride renk farkı oluşmasın diye şu folyoyu artık sökeyim dedim.Arakadaşların bahsettiği gibi altta yapışkan çıkacağını işimin zor olacağını düşünüyordum.Fakat kaputun köşesine elime atmamla folyonun çorap söküğü gibi altta yapışkan bırakmadan gelmesi çok hoşuma gitti.Elimi kaputa sürdüğümde kaputun üzeri kupkuru ve tertemizdi.Oysa ki birçok forum sitesinde kapunun üzerinde feci şekilde yapışkan kalacağı söyleniyordu.
Arkadaşlar kendimce edindiğim bir tecrübeyi paylaşarak folyo kaplatacaklara yardımcı olayım diye yazdım bu yazıyı.Eğer folyo kaplanırken kaplanacak yüzeyin ve folyonun üzerine camsil kutusuyla yeterli su püskürtülerek araç kaplanırsa folyo sökülürken kesinlikle altta yapışkan izi kalmıyor.YANİ ANLAYACAĞINIZ.ARAÇ KAPLAMA FOLYOSU DIŞINDA REKLAMCILARDAN YAPILACAK DÜŞÜK MALİYETLİ FOLYOLAR DA İYİ KAPLANDIĞI TAKDİRDE ARACIN BOYASINA KESİNLİKLE ZARAR VERMEDİĞİ GİBİ İLERİDE SÖKMESİ DE GAYET BASİT OLUYOR.BÖYLE OLACAĞINI BİLSEYDİM 400 TL YE ARACI KOMPLE FOLYO KAPLATIRDIM.