Arkadaşlar şu aralar genel bir kanı var ikinci el uçuyor diye kendimce şöyle bir düşüncelerimi toparlayıp sizlerle paylaşmak istedim;
1-İkinci el fiyatları uçuyor deniyor
bence öğle değil tabi bende araba ararken aynı şeyleri söylüyordum 7 araba aradım ama aradığım aracı bulup alınca fikirlerim değisti...hani şimdi bende 2009 grande actıve multıjet var...44 binde tamamen orjinal...ikinci el arayan arkadaşlara göre 21-22 bın tl değeri..ama satanlara göre 24.5-25 bın tl...
kendi aracımla örnekleyim...ben aracımı satarsam ne alabılırım???sıfır grande alırım dıyelım...31 bın tl vermem gerekıcek...ve bagaj lambası olmayan,yolcu tutacakları olmayan,gostergtelerı 2006 modellerı gıbı olan,on ızgara ve yan aynalar govde rendı olmıyacak yanı bomboş olucak ve 2 yaş için 24 bın tl ye satsam bıle 7 bın tl odemem gerekıcek...hanı bazı arkadaşlar dıyorya gıder sıfırını alırım dıye..mantıklı mı bu durumda sızce???yada pahalımı 2.el fıyatı??
bu mantıkla gıdersem 2009 aracım 44 bınde...24 dedık...sıfır araba 2011 0 km de 31 dedık...yanı 2 yıl 40 bın km ıcın 7 bın tl odıyecem...bu mantıkla o zaman 2007 80 bın kmde grande multıjet 17 bın tl mı olacak???
bana kalırsa hem araç satarken ve alırkende bıraz mantıklı olmak lazım...tabıkı gonul ıster mumkun oldugunca temız arabayı ucuza almayı ama sonra ıkıncı el fıyatlar ucuyor denmemelı...ama belırtmelıymkı 2007 150 bın km araclara 23-24 ısteyenler abartıyor tabı....
bunlar tamamen benım dusuncelerım katılırsınız katılmazsınız sadece paylaşmak ıstedım tşk ederım...