Boya korumayı kendim yapacağım. Yardımlarınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2009 model daha önce hiç boya koruma yapılmadı yani hiç polisaj yemedi deyim halk diliyle :D sadece ben elle cila (pamukla) uyguladım fakat o da tam içime sinmedi. Yani parladı parlamasına ama kılcal çizikler geçmedi. Cila tabakasını silerken uygulama esnasında bir o kadarda çiziği mikrofiber bezle ben yarattım anlayacağınız. Hatta tavan sacının bir köşesini çökerttim içine :( kullandığım ürünler; Sonax güçlü cila üstüne nanopro 3 cilaydı. Şimdi Adana'nın yazı malum güneş çok fazla. Araç çoğunlukla diğer evimizdeki kapalı garajda duruyor ama apartmana gelince açıkta duruyor. Benim kendi kendime yapmak istediğim o çizikleri gidermek ve parlaklığı sağlamak, uygulamayı doğru bir şekilde, doğru ürünlerle yapmak. Sorularım şunlar;
1) Cilayı sürerken pamuk mu yoksa üstübü mü kullanmalıyım ?
2) Cilayı silerken mikrofiber bez mi yoksa pamuk mu kullanmalıyım ?
3) Etrafımda meguiars ürünleri bulabileceğim bir yer yok o yüzden makine olmadan elle uygulayabileceğim en iyi ürünler nelerdir ? ( bu ürünler koçtaş, praktiker gibi yerlerden temin edilmeli ) mesela turtle wax gibi.
4) Önce wax sonra cila mı yapmalıyım yani izlemem gereken yol nedir ?
Gerçekten yardımınıza ihtiyacım var bu işi en az masrafla ( 50-60 TL ) en iyi şekilde yapmak istiyorum. Teşekkürler.