Merhaba,
sürekli Almanyada yasiyorum, Türk vatandasiyim ve senede 1-3 defa Türkiyede kisa süreli tatil yapiyorum.
Ülkemizi taniyorum ama bazi konular hakkinda bilgim yok ve bundan dolayi sizin yardiminiza ihtiyacim var umarim bana sabir gösterip yardimci olursunuz.
Belki ekonomik olarak mantikli bir is degil ama Istanbulda yeni bir arac alip onu tatil esnasinda kullanmak istiyorum.
Almak istedigim arac, Grande Punto veya benzer bir model.
Sizden ögrenmek istediklerim, 0km arac siparis ettiginizde teslimat süresi ne kadardir? Aracin kayit islemleri zormudur ve kim taraan yapiliyor, hangi belgeler gereklidir?
Vergi konusunda bilgi alabildim, internette bununla ilgili hesap programlari var ama sigorta konusunda hicbir bilgim yok, sigorta nasil oluyor ve bana yaklasik masrafi ne olur? Kaskolu ve kaskosuz arasinda ne kadar fark olur?
3 sene sonra ugrayacagi deger kaybi yüzde kac civarindadir? Türkiyede en az deger kaybeden Marka ve modeller, motorlar hangileridir?
Örnek olarak 25 bin Tl ye aldigim araci 3 sene ve 10-15 bin km kullandiktan sonra kaca satabilirim?
Bu konuda bana verebileceginiz önerileriniz varmi?
Cok soru sordum ama umarim benden yardimlarinizi esirgemezsiniz.
Selamlar.