2 yıla yaklaşan stock GP kullanım devrim dün itibariyle bitmiş bulunmaktadır arkadaşlar. Beni tanıyanlar bilir, kafama tüm ayrıntılarıyla yatmadıktan sonra (hatta bazen yatsa bile :) ) kolay kolay motora el sürdürtecek biri değilimdir. Ama bu konuda gerek forumdan kazandığım deneyimler, okuduğum sayfalarca chip tuning konuları, gerekse uygulamayı yaptırdığım Hüseyin arkadaşımızın konuya hakim olduğunu görmem aklımdaki soru işaretlerini minimuma indirgedi ve artık RedStorm chiplenmiş oldu. Gelelim olası sorulara ve izlenimlerime:
1. Motora bi zarar gelir mi? Evet gelir, 500 bin km kullanmam da 300 bin km kullanırım, bu bi sorunsa evet motora zarar gelir ama benim için sorun değil.
2. Duman var mı? Dünden beri çevreyolunda ve bu sabah Çeşme otobanında gördüğüm düz yolda gazı kökleseniz bile duman falan yok arkadaşlar, dik rampalarda da tam gaz durumunda oldukça minimal düzeylerde duman var ve bu sürekli değil, 3-4 atımlık ve tekrar söylüyorum yoğunluğu çok azdı.
3. İvmelenme ve sürüş keyfi nasıl değişti? Daha öncelerde yazılım uygulatan çoğu arkadaşımızın söylediği gibi neden daha önce yaptırmadım bunu diye sitem ediyorsunuz! Tabiri caizse eşek gitti, at geldi :) Alt devirlerdeki şaha kalkma, sizi arabanıza aşık ediyor. Neredeyse 1. vites de bile stock haldeki 3. vitesin keyfini yaşıyorsunuz, 2., 3. ve 4. viteslerdeki kullanım zevkini size anlatamam, öyle seri ivmeleniyor ki kontrolü kaybetmemek için kendinizi zor zaptediyorsunuz.
4. Son hız ve tahmini beygir artışı nasıl değişti? Bugün otobanda stock halde 170 yapabildiğim tamamen eğimsiz yolda 180'e kadar çıkabildim. Yine rampa aşağı 190'ı biraz geçtim. Tahmini beygir artışı olarak Hüseyin arkadaşımızın söylediği minimum 20-25 beygirlik bir artış olduğu.
Özetle altımda zaptetmekte zorlandığım vahşi bir GP var artık :)
Tabii bunlar daha 1 gün bile dolmadan edindiğim izlenimler. İlerleyen zamanlarda mutlaka gözlemlerimi paylaşırım.
Konu hakkında bilgi almak isterseniz özelden yanıtlarım.
Saygılarımla.