Lastik ölçüsü sürtme sorusu?
Arkadaşlar araç üzerinde 5cm yay mevcut ve 205*45*17 lastik takımım var ben bu lastik takımını 205*55*16 ile değiştirsem (lastik fiyatlarından dolayı) yayları sökmeden sürtme yapma ihtimali varmı?
Evet arkadaşlar jantları aldım ve lastikçinin yolunu tuttum. Araç üzerinde 5cm lık spor yaylar var ve 205*55*16 lastikler ne yazıkki arka davlumbaz kenarlarına esneme esnasında sürtme yaptı lastikçi arkadaş orjinal yayları takarsan eğer sürtme olmaz dedi. 205*50*16 lar çok pahalı olduğundan 195*55*16 ebatına dönüş yaptım. Araç üzerindeki yayları sökmeden tümseklerden hızlıca geçerek kontrol ettim bir sürtme falan olmadı ama aklımda açıkcası 205*55*16 ebatında kalmadı değil. Lastikçi arkadaş tanıdık en kötüsü yarın gider 195*55*16 ları geri verip 205*55*16 taktırabilirim, orjinal yayları takarsam sürtme sorunum kesilirmi? Tabi aracın arka koltuğuna 3 yetişkin ve birazda bagaj olduğunu hesap ederek soruyorum bu soruyu normal zamanlarda çünkü zaten arka koltuğa sadece hanım ve bebeğim oturduğundan bir sorun olmaz ama bayramıydı özel günüydü falan derken anneyi babayı aldığımız zaman sürtme yaparsa işte o çok kötü olur.