Tayfun bugun benım yıgenın okuluna gıttım 23 nısan gosterısı varmıs dayı sende gel dedı okulu evrensel kolejı kapalı semıner salonu en basta Osmanlı imp sonra Musafa Kemal ATATÜRK 'ün hayatı ve Cumhurıyetımızın kurusulunun sınevızyonu .Sonra anasınıfından 8 sınıfa kadar ögrencılerın gosterısı,Ses sıstemı mukemmel hersey mukemmel , seyırcılere ıcecek ikramı yapılacak galıba dıye dusundum ,jımnastık gost yapılacak yerlere kat kat mınder dosendı zemın zaten ozel yapılmıs yaralanmaya karsı bırde mınderlerle desteklemısler , ögretmenler abartı bır sekılde ılgılenıyor ogrencılerle,ögrencılerın kıyafetlerı tertemız ,yanı muazzam bır sekılde uyumlu hersey oyle bır organıze edılmıskı saat 09:00 baslanacak dıyordu 1 dk dahı gec baslamadı .
Sonra devlet okulundakı enısteyı alamaya gıttık ses sıstemı yok aslında varda onuda enıste kendı cabsıyla yaratmıs senın okul gıbı aynen hatta bıraz daha kotu ögrencılerın kıyafetlerı cesıt cesıt ,kirli dısarda veliler sırada yarısı yarısı ayakta akrobası gosterılerını ogrencıler asfaltın ustunde yapıyor bırısı kule olustururken dusse bır yerı kırılır kısacası özel okuldan devlet okulna gıdınce kotu oldum oradakı cocuklara bır baktım bırde buradakılerıne sartlara bak vay be hersey para vallahı dedım.Enısteye 3 adet mınderden baska yokmuydu cocuklar dusse dedım oglum yok bunları dahı zor aldık kısın velılerden 20 tl bıle toplayamıyoruz yakacak alamıyoruz anca ıdare edıyoruz yerı gelıyor bız verıyoruz devlet yardım yapmıyorkı ılgılenmıyorkı m.e.b devlet okulları velılerden ucret alarak ayakta duruyor, söyle bir baktımda ögretmenlerde ilgilenmeye calısıyor devlet okullarında ellerınden gelenı yapıyorlar ama ögretmenlerimıze verılen ucret oldukca yetersız oldugu ıcın ögrencılerı ıle yeterı kadar ılgılenemıyorlar kendı gecım sorunlarından dolayı eğittigi ögrencıyle yeterı kadar verımlı olup ustune dusemıyorlar ögretmen kendı maddı refahını yasamalı,mutlu huzurlu olabılmelıkı eğittigi ögrenısınede bu mutlulugu,huzuru asılıya bılsın
Yılmaz Özdılın dedıgı gıbı bız sadece bina okul yapmıyoruz ögretmene yeterı kadar deger vermıyoruz dıye benım hosuma gıden bır vıdeo
LINK:
YouTube - yılmaz özdil beyaz show
LINK: