Üretim hatası mı yoksa kazalı mı?
Arkadaşlar ben aracımı 7 ay önce fıat servisine gösterip almıştım.Servis araçta boya veya değişen parça olmadığını söylemişti.Daha önce hiç dikkat etmemiştim fakat son 1 haftadır gözüme birşey takıldı.Aracın ön tampon ile kaput arasında kalan mesafe arasında bir dengesizlik var.Kaput ile tampon arasındaki açıklığa parmağımı sokup sağdan sola gezdirdiğimde sağ tarafa parmağım girmezken sola doğru yavaşça genişleyerek en solda boşluk kalıyor.Bir de dikkatlice baktığımda sol far sağ fara göre dışarıda duruyor.Kısacası aracın sol tarafında kaput-far-tampon arasında bir uyumsuzluk var.Dikkatli bakılmazsa belli olmuyor fakat biraz dikkatlice bakıldığında aracın sol tarafında kaput ile tampon arasındaki mesafenin sağ tarafa göre fazla olduğu açıkca belli oluyor.Bugün elime elektrikli tornavidayı alıp tamponun 4 vidasını da gevşetip ieri geri alıp düzelteyim dedim fakat düzelecek gibi değil.O kadar inceledim acaba tampon mu düzgün takılmamış ayarı mı düzgün değil diye ama ayarla alakası yok gibi.Çünkü sağ far ile tampon arasındaki mesafede uyumsuz.Ayarlanacak bi durum da yok yani.Bundan iki önceki aracaımı sağ çamurluk tekere daha yakın duruyor diye uğraşa uğraşa çözemeyip satmıştım.Benim de bir huyum var birşey uyumsuz olunca rahat edemiyorum işte.Ama aracımdan memmunum kısmet olursa birkaç sene satmayı düşünmüyorum.Sadece bu uyumsuzluk huzursuz etti biraz.
Sizce arkadaşlar bu sorun araçta herhangibir parça değişimi olduğundan mı kaynaklanıyor(Ki aracı alırken serviste orjinal demişlerdi) yoksa grande puntolarda üretim hataları olacağından normal mi sayılır?