Duologic kullananların dikkatine bir soru
Arkadaşlar duologic vites kullanımı konusunda önemli bir sorum var;
Duologic vites kitapçığında şunlar yazıyor kısaca ;"Vitesi asla N konumunda bırakarak park etmeyiniz"-"aracı viteste iken çalıştırmanız tavsiye edilmez"-aracın çalıştırmadan önce vitesini mar konumunda iken değiştirmeniz durumunda en az 5 dk beklemelisiniz"- çalıştırmadan önce vites değişimi hidrolik bölümüne zarar verebilirmiş.
Yani arkadaşlar şimdi ben aracı alalı 1,5 ay oldu ve hep geri viteste yani R de park edip çalıştıracağım zaman firene basıp çalışıtırıyorum ve sonra N konumuna aldıktan sonra hareket etmek için otomatik konumuna alarak hareket ediyorum inşallah yanlış bir şey yapmıyorumdur kitapçıkta yazanlar ise tamamen bir birini kısır döngüye sokuyor hem n de park ya 1 de yada R de park et diyor hemde çalıştırırken R de çalıştırmayınız diyor çalıştırmadan öncede vites değişimi yapmayınız diyor peki bu iş nasıl olacak ben şimdiye kadar yanlışmı yapıyorum acaba duologic kullananların dikkatine arkadaşlar şimdiden çok teşekkür.
Çeviri hatası olabilir ama hangi çeviri doğru
Sn GRDEDE Yukarıda Sn özkan Beyin vermiş olduğu link ve bir ay önce aldğım aracın kullanım klavuzunu inceledim linkte ki kitaplıkta "
ihtiyaç duyulduðunda, motor
çalýþmýyorken,
MAR konumunda
vitesi, fren pedalý basýlý olarak
deðiþtirebilirsiniz. Bu durumda,
hidrolik sistemin ve özellikle pompanýn
gerektiði gibi çalýþmasýnýn devamýný
saðlamak için, bir vites
deðiþimi ile diðeri arasýnda en azýndan
5 saniye geçmesini gerektiren
talimatlar kullanýlýr;
BURADA ;
"5 Sn ibaresi" benim katalogda "5 Dakika olarak geçmekte ben bu yüzden çelişkiye girmiştim sanırım bir çeviri hatası var dediğiniz gibi ama hangi çeviri doğru oda ayrı bir sorun.