piankhy Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle bu çıkmazı bir çok kişinin yaşadığını düşünüyorum. Yaklaşık 5 yıldır Grande Punto kullanıyorum. Bu süre içinde ablamın 2.0 TDİ Jetta'sı ve 2.0 TDİ Passat'ı oldu. Her ikisi de DSG şanzumanlı. Geçtiğimiz ÖTV indiriminde de samimi arkadaşlarımdan biri yeni kasa Polo aldı. Evet donanımı benim Punto'm kadar bile değil ama araçtaki tokluğu ve kalite hissini maalesef benim kendi aracımda bulamıyorum.
Demem odur ki, uzun süre VW'nin Golf haricinde birçok modelini kullandım. Evet, Bravo fiyat/fayda oranında Golf'ten daha iyi olabilir, daha fazla özellik sunuyordur ancak kimse alınmasın benim 10 bin TL fazla param olsa verebilecek kesinlikle Golf alırım. Ya da başka bir VW modeli. Bence bu iki araç içinden seçilecek olan araç Golf'tür. Elbette bu benim şahsi fikrim. Herkesin düşüncesi ve bakış açısı farklıdır. Biz DSG'de hiç problem yaşamadık. Jetta'yı verdiğimizde aracımız 60 bini devirmişti. Hiç sıkıntısı olmadı. Passat da şu an 50 bine yaklaştı. Onda da şu ana kadar bir problem yaşamadık. Belki bizim şansımızdır, belki biz temiz kullanıyoruzdur. Bilemiyorum. Ama şunu da söyleyebilirim ki, bu iki araçtan önce ablamda Bora da vardır. O aracı da sattığımızda 125 bini devirmişti ve aracın içinden en ufak ses bile gelmiyordu. Uzun lafın kısası, VW'nin araçları kaliteli ve sağlam. Gerek iç, gerekse de dış dizaynı beğenilmeyebilir, bu zevk meselesidir. Ya da aradaki fark 10 bin TL etmez diyebilirsiniz, bu da bakış açısıdır. Ancak ben imkanın olsa tercihimi her zaman Golf'ten yana kullanırdım. Sadece DSG bile satın almak için başlı başına bir neden benim için.