Dualogic sorunu kervanına bende katıldım...
Eveet arkadaşlar beni daha fazla bekletmeden, nihayet yolda bıraktı dualojik vitesim. 0 aldığım aracım 3 ay içinde yaptığım 9000km yola daha fazla dayanamadı ve beni 2. kez yolda bıraktı. İlki motor arızası, 2. side şimdiki vites arızası.
İlk olarak, 5. viteste yüksek hızda giderken durmaya yakın şekilde yavaşlayınca, vitesin takılması şeklinde çıktı arıza ortaya. Normalde yavaşlarken vitesi küçültmesi gerekirken, 5 te takılıp neredeyse motor durma noktasına gelince son anda boşa aldı. Allahtan yokuştu, geri geri kaydırıp yolun kenarına yanaştırdım, işin ilginç tarafı vites boşta gözükmesine rağmen bir takırtı sesi ve araçta tireme oluyordu geri gelirken sanki bir dişliden atlıya atlıya, sıyıra sıyıra geri kaydı araç. Aynı durum olduğu yerde dururkende oldu, vites ne 1 e nede geriye geçmedi. 2-3 kere kontak kapatıp açtım düzeldi. Ertesi gün (dün) aynı arıza gene oldu aynı şekilde düzeldi.
En tuhafıda tüm bunlar olurken araçta en ufak bir uyarı sesi, lamba ikazı, arıza yazısı yoktu. Alp le konuştuk bugün servise götürecektim işim uzadı gidemedim, yarın gidecektik ama nasip olmadı yolda kaldık sonunda. Çekiciyle Zincirlikuyu Birmot'a götürdük aracı, yarın sabah gidip bakacağız ne var ne yok diye. Gene evden uzak bir yerde kaldı arabam.
En sonunda mahkeme salonlarında buluşacağız bu Fiat'la, o kadar yoğunki işlerim, kısa bir süre sonra anadoluya çıkıp, 20 il gezeceğim bu aracın neresine güvenipte çıkacağım ben yola merak ediyorum. En az 5-6 bin km yol yaparım, gelde çık bu arabayla. Sorun yaşamayalım diye 0 araç alıdık, servisten çıkamaz olduk. İşlerimde aksıyor canım çok sıkıldı vesselam. Yapamıyorsanız bu vitesi kaldırın arkadaşım, ne diye eziyet ediyorsunuz millete.