Delidavsan Nickli Üyeden Alıntı
3. Fiat aracım
Sırasıyla kullandığım araçlar;
Golf III
Opel Vectra
Fiat Brava
Citroen C3
Grande Punto
Citroen C3
Punto Evo
Tabii ki 2500 cc CDX bir Opel Vectra ya da 1.6 bir Golf gibi değil kullandığım FIAT araçlar. Fakat sınıfındaki diğer araçlardan boy boy öndedir. Otomobilleri severim ve 6 senede 7 tane araç değiştirerek ne kadar sık araç değiştirdiğimi görebilirsiniz. Kimseye yalancı demek haddime değil fakat arkadaşların serzenişlerinin büyük çoğunluğu yersiz ve manasız. SInıfındaki diğer araçların tümüne baktım şahsen ve bir çoğuna da alıcı olarak baktığıma emin olabilirsiniz. City arızası dışında ciddi bir arızasını ne yaşadım (city arızasını da şahsen yaşamış değilim. Sadece forumda şahit oldum 2 - 3 tanesine) ne de gördüm. Sınıfındaki diğer araçların bu tip sorunlar yaşamadığına aldanmayın. Bildiğim kadarıyla Fiesta daha yeni geçti elektro servo direksiyon sistemine. Aynı sistemi kullanan Hyundai'de benzer arızalar olduğunu da duydum şahsen. Ozellikle Fiesta'yı örnek gösterir burada arızayı pelesenk eden arkadaşlar. Bakalım daha bu sene ekledikleri sistem ileride ne gibi arızalar verecek ve Fiesta'nın içinde kullanılan sert ve adi plastik malzeme 1 sene sonra önlemez tikirtilar başlattığında ne yapacaklar acaba. Kaldı ki ben şahit oldum sıfır Fiesta'da bir kaç tıkırtıya. Aralarında tek iyi niyet gösteren firma FIAT ve city arızasını şu anda servisler sorunsuz değiştiriyor, garanti kapsamında olmasa dahi. Donanım olarak da emin olun sınıfındaki en dolu araca sahipsiniz / olacaksınız. FIAT donanım konusunda rakiplerinin çok önünde, özellikle fiyat karşılaştırması yaptığınızda. Daha düne kadar ne Polo'da, ne Fiesta'da ne Corsa'da ABS standart bile değildi. Utanmadan opsiyon olarak sunarlardı. ABS'li araçları da çok matah gibi dehşet fiyat farklarıyla satarlardı.
Özetle, eleştirilerin bir kısmı haklı fakat büyük çoğunluğu oldukça abartılı. 30 milyarlık arabadan Mercedes beklemek biraz fazla hayalperestlik olur bence. Kim ne derse desin FIAT'in fiyat politikası ve sunduğu opsiyonlar bile piyasadaki çoğu firmayı biraz adam olmaya zorluyor.