Titreme sorunu ve gaz yememe
aracım 2006 model 1.3 90 hp dynamic, 60.000km'de... araçta yaklaşık bir hafta on gündür bir titreme ve sanki geç devirlenme gibi bir sorun vardı fırsat bulup servise gidemedim geçen gün tam şirketin önüne gelmek üzereydim araç birden gaz yememeye başladı. park dahi edemedim saldım aşağı düz bir yere kadar indim. rolantide gaza bastım ama aracın hiç umrunda bile olmadı normalde fırlayan devir saati zorla kımıldıyordur sanki.neyse bıraktım yarım saat sonra gittim çalıştırdım herşey normal bastım arabayı aldım. servise götürdüm periyodik bakımı gelmediği halde yapalım belki düzelir falan gibi bişeyler zırvaladılar bende aracı vermedim servise ama şuan bu titreme inanılmaz derecede arttı titremeden daha çok sallantı gibi sanki araba sallana sallana yaylana yaylana gidiyor. kardeşim bile söylemeden durumu farketti korkuyorum yolda kalıcam diye sizce sorun ne olabilir ne yapmalıyım?
Ce: Titreme sorunu ve gaz yememe
Hocam Merhabalar;
Konuyu hortlatacağım biraz. Bir aydır kafayı taktım, buna benzer bir sıkıntım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aracım 1.3 Multijet, dizel, punto, 2012
İlk başlarda 4. veya 5. viteste gayet rahat yokuş çıkarken şimdi araç devirliyiken gazı kesiyor ve bi titreme başlıyor. Masaj koltuğu gibi sallanıyoruz. Aynı zamanda motor gazı da yemiyor. Sonra hemen toparlıyor.
Geçen gün bunu dümdüz yolda da yaptı, sarsıntı azdı, gazı kesti ve ne kadar gaz verirsem vereyim 130 km/h hızı geçemedim.
Normal hızlarda sürüştede artık o eski performansının kalmadığını, sanki araba gitmek istiyormuşta önden ona bir şey engel oluyormuş gibi hissediyorum.
Nolur yardım edin, kafayı yemek üzereyim. Ustaya götürdüm bu kesinlikle baskı balata değil dedi. Mazot filtresini değiştirdik, bir nebze geçti ancak hala devam ediyor. Nolur yardım edin, bu çocuğu bu sıkıntıdan kurtarın.
Benden önceki arkadaşların sorunları nasıl çözüldü onlar da yazarsa çok sevinirim
Enjektörler veya turbodan olma ihtimali olabilir. Aklıma ilk etapta bunlar geldi benim.
Alıntı:
byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı
Enjektörler veya turbodan olma ihtimali olabilir. Aklıma ilk etapta bunlar geldi benim.
Yeşil yanınca gaza yükleniyorum o zaman canavar gibi kalkıyor, genede turbo olabilir mi?
Sorunumu genlde yüksek hızlarda yapıyor. (90-100-110 o civar)
Bir de würth ün dizel enjektör temizleyicilerini önerir misiniz? Enjektör arızasıysa belki o işimi görebilir
Alıntı:
caglayanaskin Nickli Üyeden Alıntı
Yeşil yanınca gaza yükleniyorum o zaman canavar gibi kalkıyor, genede turbo olabilir mi?
Sorunumu genlde yüksek hızlarda yapıyor. (90-100-110 o civar)
Bir de würth ün dizel enjektör temizleyicilerini önerir misiniz? Enjektör arızasıysa belki o işimi görebilir
Açıkcası ben temizleyici falan hiç kullanmadım aracımda. Sorduğum bir elektronik, mekanik ustası arkadaşımda katkı falan atma arabana gerek yok demişti böyle şeylere. Yani kalkışlarda sorun olmayabilir ama belki yüksek devirlerde Turbo kendini kesiyor da olabilir. Genelde gaz yememe sorunları mazot filtresi, turbo ve enjektörler ile alakalı. Egr valfi bozulduğunda da gaz yememe ve çok yakıt sorunu ortaya çıkar. Detaylı olarak hepsinin değerlendirilmesi gerek. Kötü yakıttan dolayı da olabilir. Hepsi bir ihtimal. İyi bir özel servis veya iyi bir ustaya göstermeniz lazım. Bir çok neden var çünkü bu problemin oluşabilmesi için.
Alıntı:
byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı
Açıkcası ben temizleyici falan hiç kullanmadım aracımda. Sorduğum bir elektronik, mekanik ustası arkadaşımda katkı falan atma arabana gerek yok demişti böyle şeylere. Yani kalkışlarda sorun olmayabilir ama belki yüksek devirlerde Turbo kendini kesiyor da olabilir. Genelde gaz yememe sorunları mazot filtresi, turbo ve enjektörler ile alakalı. Egr valfi bozulduğunda da gaz yememe ve çok yakıt sorunu ortaya çıkar. Detaylı olarak hepsinin değerlendirilmesi gerek. Kötü yakıttan dolayı da olabilir. Hepsi bir ihtimal. İyi bir özel servis veya iyi bir ustaya göstermeniz lazım. Bir çok neden var çünkü bu problemin oluşabilmesi için.
Allah karı olsun hocam, çok teşekkür ederim. Computestlerden birine götürmem gerekiyor sanırım aracı. Sağlıcakla kalın.