Arkadaşlar benim aracımın ön balataları bitti galiba bu gün inşallah servise götürücem ama benim aklıma takılan şey bizim araçların balatalarında sensör var diye hatırlıyordum ben yanlışmı hatırlıyorum :sapsal:
Printable View
Arkadaşlar benim aracımın ön balataları bitti galiba bu gün inşallah servise götürücem ama benim aklıma takılan şey bizim araçların balatalarında sensör var diye hatırlıyordum ben yanlışmı hatırlıyorum :sapsal:
benimde ön balatalar 2000km önce uyarı veriyordu, sonra 1-2 güne kadar söndü ve servisteki arkadasa gösterdiğimde balatalara baktı ve daha cok rahat 2000-3000 km götürür kanaatını verdi. bunun üzerine 2.000 km gecti ve yarın balataları değiştirecekler. sanırım sensör erken uyarı veriyor ve tekrar vermedi.
yanlısım varsa arkadaşlar düzeltsin
2 cesit balata var aynı model olmasına rağmen-kablolu ve kablosuz balata kablosuzda bittiğinde uyarı vermıyor fakat kablolularda bittiğinde ısık yanıyor uyarı ısığı
doğru arkadaşım 2 çeşit balata var kablolu ve kablosuz benim arabayada kablosuz takmışlar boşta duruyor kabloları yani çokta önemli değil uyarı ışığı vermesi balatanın bitik olduğunu hepimiz anlarız :)
Kablolu balataların fiyatı nedir kablosuzların fiyatı nedir bilen varmı arkadaşlar?
orhan fiyat hakkında bir fikrim yok servisten öğrene bilirsin pek pahalı olacağını sanmıyorum
orhan balata değişecekse disklerde önemli diskler biraz daha götürürse senı en azından tornaya götürmelisin oyle yenı balataları taktır disklerin durumunu göz ardı etme
ben balataları değiştirmeye gitmiştim,usta gerek yok dedi temizledi gönderdi.o akşam balata uyarı lambası yanmaya başladı,2gün sonra söndü.temizlemek için sıktığı kimyasal sensörü kapatmıştı.balata fiyatları valeo ve lancıa 120tl civarında ama kablolu mu kablosuz mu bilmiyorum..
arkadaşlar kusura bkmayın ama anlayamadım nasıl bi lamba yanıyoda balata bitikliğini haber veriyor...Panelden hangi arıza ışıgı yanıo???
dostum göstergenin sol alt tarafında,yuvarlak ve o daireyi izleyen kesik kesik çizgiler şeklinde ki olan uyarı lambası..kitapçıkda var sembolü..
şimdi baktım kitapçığa,hız göstergesinin ''0'' a en yakın uyarı lambası..
bütün puntoların orjinal fren balatalarında ve sadece sol taraftakilerde
balata sensörü var ancak bazen kablolu balata olmadığında kablosuz balatayı takarak bunu iptal edebiliyorlar
iptal olup olmadığına kendinizde gözle bakabilirsiniz
ayrıca kablosuz balataya frenciler ufak bir müdahale ile kablo lehimleyip kablolu hale çevirebiliyorlar
benim balataya servis yıllık bakım esnasında değişelim bitmek üzere dedi. bende lamba yansın hele dedim. iyi demişmiyim :)
niye koymuşlar o zaman o lambayı..
2 gündür işlerden fırsat bulupta götüremiyorum bu gün götürebilirsem götürücem artık arabayı frene basmaya korkuyorum sanki balata ayakları disklere sürtüyor gibime geliyor artık bilemiyorum psikolojik mi yoksa harbiden öylemi :S
muadil balata kablosuz 70tl (ses yapanlardan)
OrjinaL KABLOLU İTALYAN lancia balata 130tl servisten fiyat verdiler.
Arkadaşlar balataların üzerinde ki kablo balatanın bitip bitmediğinden ziyade disklerin ve balataların çok fazla ısınıp araca zarar vermemesini önlemek amacıyla bulunuyor...Uzun süreli fren kullanımı ile balata ve diskler yeteri kadar soğutulamazsa bu uyarı lambası yanmaya başlıyor. Maksadı yanmayı ve bunu müteakipben zarar vermesini önlemek... Fakat bitmek üzere olan balatalarda inceldiği için daha çabuk ısınıyor ve bu sebeple bitiyor uyarısıymış gibi görünüyor...
hocam öyle birşey yok :) aşırı aşınmayı bildiriyor sadece.
-
sanayideki ustanız ile aranız iyiyse fren balatasını takarken, balatanın metal kısmına yakın bir yere, balatanın balata olan kısmına matkapla bir delik açar, içine ucu sıyrılmış bir kablo takar, deliğede güçlü bir japon damlatır. alın size kablolu balata.
sırf içine dandik bir kablo yerleştirilmiş parçaya fazladan para vermeye gerek yok yani :)
işin espiriside balata, o kabloya kadar aşındığında, kablo disk e değmeye başlııyor ve body computer için devreyi tamamlıyor, sonra uyarıyı veriyor..
sensörlü balatanın espirisi budur. fazla kasmaya gerek yok yani kablolu balata için :)
bu arada ben ön fren balataları komple değişim, disklerin tornalanması, arka fren balatalarını sıfırı ile değiltirmektense balata çaktırıp 150 liraya hepsini hallediyorum.
frenlerim çok güzel şükür.
ankaradaki arkadaşlarımıza gittiğim balatacıyı önerebilirim pm den :)
Cumartesi götürdüm ustama daha 1000 km felan yapa bunlar gerek yok değiştirmene dedi boşuna paranı almayalım diyor :)
Bende daha sonra getiririm diye çıktım ama şimdide Ankara'ya gidicek gibiyiz hafta sonu arkadaşlarla gitmeden önce hem bakımını yaptırırım hemde balataları değiştiririm artık