Kısa farları yakınca radyonun ekranındaki lcd arka plan ışıgı sönüyor, kapatınca yanıyor. Sizde de öylemi yoksa bende bir kısa devre falan mı var. Tşk ederim şimdiden cevap yazanlara
Printable View
Kısa farları yakınca radyonun ekranındaki lcd arka plan ışıgı sönüyor, kapatınca yanıyor. Sizde de öylemi yoksa bende bir kısa devre falan mı var. Tşk ederim şimdiden cevap yazanlara
işallah öyle değildir araba daha 3 haftalık siz kontrol ettiniz mi böyle bişey var mı sizde
aynısı bende war. sadece radyo değil tüm gösterge paneli v.s. gibi ışıkların derecesi bir miktar azalıyor.
bende düşünüyorum acaba neden olduğunu :)
panelin solundaki yol bilgisayarı tuşlarından ışık seviyesini arttırın birde öyle deneyin..ışığınız kapalı yada çok kısık olabilir..
Normal birşey. Işık şiddetini menüden ayarlayabilirsiniz. Farları yaktığınızda ayarlanılan ışık şiddeti etkin oluyor.
olay gün ışığından faydalanma meselesi....mantık olarak eğer far yakmıyorsanız beyin bunu sizin gündüz yaşadığınızı düşünüyor....
mantık;
"Eğer farlar yanıyor ise o an gece yaşanıyordur" -> "Paneli Ayarla"
"Eğer farlar kapalı ise o an gündüz yaşanıyordur" ->"Paneli Ayarla"
ışık şiddetini max olarak ayarlasamda yine bir miktar kısılma oluyor farları yakınca.
ben rahatladım sonuçta herhalde normal bi durum ama iç aydınlatma ışık şiddetine bakmam lazım
elbetteki bunu sensör yapıyor yani bircogumuzun aracında o sensörü kapsayan paket olmadıgı icin bircogumuzun aracında boyle birsey yok.ECU'nun boyle bir gorevi kesinlikle yok.:D şöyleki sabahın korundede aracınıza binseniz gece karanlıgındada fiat 20 yıldır cam kumanda ısıklarını yakıyor.acma kapatma dügmelerinden bahsediyorum.gündüz dikkat edin farlar kapalıyken bile o ısıklar yanar.:D
valla bizim araçlarımızın herhangi bir paketinde bunu yapan bir sensör varmıdır bilemiyorum benim bildiğim kadarı ile bunu bizim araçlarda manuel yapıyor ancak sensör dahi olsa aynı mantık sensör için geçerli...bu sefer sensör mikroçip e sensör ışık algılıyormu diye soruyor eğer cevap olumlu(True=1) olursa far yanmıyor olumsuz olursa (False =0) olursa far yakıyor :) :) benim bildiğim algoritma bu....haa bu Ecu'nun görevimidir şu anda bilmiyorum ama bunu yapan bir beyin var araçta :D :D :D
yok abi sana ithafen değildi gündüz-gece olayı biliyormusunuz bilmiyorum puntoda ayrı bir paket olarak satılıyor bunu ECU(yani aracın bilgisayarını yaptıgını soyleyen arkadasa acıklama olarak yazdım)yapmaz.yani o ısık seviyesinin azalmasının 2 sebebi olabilir ya soldaki panelden ısık seviyesini artırmıs/azaltmıssınızdır yada akünüz bitiyordur(ledlerde sorun olma olasılıgı cok dusuk) sanırım artık anlasılmısımdır:bye10000:
ben Ecu yapıyor demedimki hocam :D :D bunu uygulayan bir mikroçip var ve onunda adı beyin olarak geçiyor...ama ben arkadaşı yanlış anlamış olabilirim...Eğer arkadaşın sorusu farları açtığında ve kapattığında Tarih - Menzil gibi bilgileri gösteren ekrandaki ışık açılıp kapanmasından bahsediyorsa olay benim söylediğim sebeple diye biliyorum ben...Ha eğer normal zamanda ışık durduk yerde kısılıp aydınlanıyor ise teknik bir sorun var demektir bu zaten...
dünya üzerindeki hicbir araç ecusu bunu yapmaz hocam.nedeni cok basit ecu bunun gibi basit bir denklemle mesgul edilmez.bu tarzda basit işlemler genelde panel ile tümlesik olarak gelen mikrociplerle saglanır.mesela yagmur sensorunde bmw gibi araclarda suyun gelis hızına göre fasılasını ayarlayabilir.kaldıki ecu içerisindeki devrenin %99.9 gibi bir kısmı motor ve yürüyen aksam gibi cok karmasık denklemlerle ilgilenir geri kalan kısımda cesitli bilgileri depolar.ahh bu arada muh.fak sanırım ha :D:D