Psikopatlar ve trafik canavarlarının tercih ettiği araçlar
Arkadaşlar son günlerde yaz aylarının da etkisiyle özellikle hafta sonu otoyollarda ara sokaklarda ve bir takım mesire yerlerinde kendini bilmez garipsenecek yaratık görünüşlü kıro lakaplı olacagını tahmin ettiğiniz karakterli trafik teröristlerinin türediğini görüyoruz.
Altlarında genellikle aşşağıda sayacağım araçlar bulunmakta. (benim gördüklerim)
Birgün üşenmeyecem bu kılıksız canavarların fotolarını koyup facebookta yayınlayacam başım belaya girer diye korkuyorum. :D
1-TOFAŞ DOGAN
2-TOFAŞ ŞAHİN
3-TOFAŞ SERCE YADA HACI MURAT
4-HYUNDAİ STAREX
5-MERCEDES 1990 MODEL BİLİMUM 20 SENELİK ARAÇLAR
6-BMW AMA ESKİ MODEL SAGI SOLU GÖÇÜK ARAÇLAR
7-BABASINDAN HABERSİZ TİCARİ İLE OTOBANDA ATRAKSİYONA GİREN BİLİMUM GENÇLİK (HER TÜR TİCARİ)DOBLO KANGO VS
8-SOL ŞERİTTE İNATLA 80 LE GİDEBİLEN VE YİNEDE YOL VERMEK İÇİN SAGA ÇEKMEYEN FORD TAUNUS MERAKLISI KIROLAR.
9- ABUK SUBUK MOTORSİKLETLER (KIRIK DÖKÜK OLANLAR) GENELDE PLAKASIZ YOLA ÇIKIYORLAR. TÜM OTOYOLLAR ONLARIN BELEŞE GEÇEBİLİYORLAR GİŞELERDEN.
10-KENDİNİ BİLMEZ CEBİNDE PARASI OLAN VE SON MODEL ARAÇLA MİLLETE CAMDAN ABUK ABUK BAKIP SES SİSTEMİNİ SONUNA KADAR AÇIP HAVA ATMAYA ÇALIŞAN GENÇLİK. (SONRADAN GÖRMELER)
11- PEUGEOT ESKİ MODEL YOL FARESİ DENEN ARAÇLAR.
12- Ticari taxilerin bazı sorunlu şöförleri
Arkadaşlar liste uzayıp gider benim sabah sabah aklıma bu kadar geliyor bu yazıyı yazmama sebep sol şeritte eli dışarıda eski model mercedesle yol vermeyen ve beni virajda takla atmaya zorlayacak hareketlerdebulunan mercedes sürücüsü şereen şüphe ettiğim arkadaştır. Her neyse. :)
Sizin de listeye eklemek isteyeceğiniz olacaktır şimdi içinizden araba ne olursa olsun suçu yok içindeki kişinin psikolojisi sorunluysa diyenler olacaktır. Ancak bu insanımsılar trafik polisinin istatistiklerinde kullanılan araçlardan genelleme ile ve benim izlenimlerimle oluşmuştur. Genelde sorunlu şahsiyetler bu tip araçlara binmektedirler.
Bu trafik teröristlerine dur diyecek bir kanunumuz yok ehliyetler egitimsiz insanlara veriliyor bu yıllardır böyle trafikte psikolojik sorunlu hız delisi (hız yapmak uygun şartlarda ise güvenlidir lafım meclisten dışarı) yada sabırsız bir çok kullanıcı emniyet şeridini ihlal ediyor trafik bencilliği had sayfada cezalar yetersiz.
NOT: YUKARIDA YAZDIGIM ARAÇLAR 20 YILLIK ŞÖFÖRLÜK HATAYIMIN TECRÜBELERİDİR KESİNLİKLE BU ARAÇLARI KULLANANLARA YÖNELİK BİR KARALAMA DEĞİLDİR.
Sizlerin de görüş ve önerilerinizi alalım.
Teşekkürler.......