-
Zeka Testi.....
Arkadaşlar web'de gezinirken aşağıdaki testi buldum ve ilgimi çekti sizinle paylaşmak istedim... Cevapları biliyorum bakalım siz yapacaksınız.... Cevapları sonra yazarım biraz düşünün bakalım :):):)
Amerikalı bilim adamları duygusal ve analitik zekayı aynı anda ölçen 3 soru geliştirdi. İş başvurularında adayların sabrını, ileri görüşlülüğünü ve karar verme yeteneğini ölçen bu sorular şirketler tarafından uygulamaya konuldu.
1- bir raket ve bir top 1 dolar 10 sente satılmaktadır. raketin fiyatı topun fiyatından 1 dolar fazlaysa top kaça satılmaktadır?
2- 5 makinenın 5 civatayı üretmesi 5 dakika sürmektedir. 100 makine 100 civatayı kaç dakikada üretir ?
3- bir göldeki yosunlar her gün 2 katı kadar büyümektedir. göl 48 gün içinde tamamen yosunla kaplanıyor. gölün yarısının yosunla kaplanması kaç gün sürer?
Alıntıdır...
-
1) 2 bilinmeyenli denklem var..... Top fiyatı=5, raket fiyatı=105
2) artan oranlar gibi görünüyor fakat...soru ayşe ile annesinin arasındaki yaş farkı 2010 da 5 ise 6 yıl sonra ne olur gibi bir soru getirdi (cevap yine 5)...yani 100 makinada 100 civatayı 5 dk da üretir....
3)48.gün=48x(gölün tüm alanı) demiş olsak, 47.gün=24x (golun alanının yarısı) işte cevap 47. gün
-
evet 5 5 47 :)
burdada bunları sorsalar keşke :)
-
:clapping:Hepinize büyük alkış arkadaşlar......:clapping: