Tangırtı sesleri...yakıt tüketimi?
Herkese merhaba,
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum aracımı. Genel olarak memnun olsam da birkaç tane ciddi rahatsızlığım var. Başka bir GP kullanmadığım için genel sorun mu yoksa benim sorunum mu emin değilim.
1. Yolda herhangi küçük sayılabilecek girintilerde çıkıntılarda sol arka taraftan (sanırım bagaj olabilir) tangır tungur bir ses çıkıyor. Yani tok değil bayağı teneke gibi bir ses ve bu ses çok sinir bozucu.
2. Yine aynı soruna benzer bi sorun, bu araçların süspansiyon sistemi çok mu zayıf? Bunu gidermenin bir yolu yok mudur? Genel olarak aracı yere yakınlaştırmak için yaylar kullanıyor? Bunlar süspansiyonu daha mı sert yapıyor, bunu yumuşak hal getirmek mümkün değil midir? Renault Clio araca da biniyorum, onun süspansiyonlarını beğenmezdim ama bunun yanında gayet iyi.
3. Ses izolasyonu yaptırırsam aracıma bunun düz yolda ya da otobanda yol sesini içeri almaktan başka bir faydası olur mu?
4. Yakıt tüketimim dizel araçta 6.0lt/100 km. Bu tüketim normal mi? Daha çok şehiriçi kullanıyorum. Uzun yol pek yaptığım söylenemez.
Cevap veren herkese teşekkürler. Biraz uzun oldu ama hepsi için ayrı ayrı konu açmak istemedim.