Radar, Uşak Emniyet Müdürü'nü yine affetmedi
Radar, Uşak Emniyet Müdürü'nü yine affetmedi
https://www320d.mackolik.com/Nethabe...0subat2010.jpg
Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, son 12 yılda iki kez trafik hız radarına yakalandı. İkisinde de cezasını ödedi.
14 Temmuz 2009'da, özel aracıyla Ankara'ya giderken hız limitinin 70 kilometre olduğu bir bölgeden 90'la geçince, radar plakasını tepit etti. Polislerin plakaya kestiği 265 TL cezanın tebligatı Ankara'daki evine gönderildi. Durumdan haberi olmayan Şahin, 2 ay önce trafik pulu harcını yatırmak isterken cezayı öğrendi. Gümüşhane Emniyet Müdürü olduğu 1998'de de radara yakalandığını anlatan Şahin, "Rize Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün verdiği seminere gitmiştim. Karadeniz engebeli bir bölge olduğu için yollarda hız limiti bazen 50 kilometreye iniyor. Ben ve şoförüm dönüş yolunda 50 kilometreyle gideceğimiz yerde 70'le gidince radara yakalandık. Cezayı kesen komiser, mesleğimi sorunca tuhafiyeci olduğumu söyledim. Ardından kimliğimi isteyince asıl mesleğimi söylemek zorunda kaldım. Bana "Keşke mesleğinizi baştan söyleseydiniz" dedi. Ben de kayırma olmaması için böyle davrandığımı belirttim. Kesilen 26 lira cezayı da şoförümle bölüşerek ödedik. Bugüne kadar iki trafik cezası yedim ve hepsini kuruşuna kadar ödedim" şeklinde konuştu