GP' ye LPG montajında simit depo kullanılır mı?
Merhaba arkadaşlar...
Benim arabaya lpg taktırıyorum ya hani muhabbeti geçmişti forumda sizlere danışmıştım birçok şeyi.
Montaj için gitmiş bugun babam ancak bu arabaya simit depo takılamayacağını söylemişler. 1 ay kadar önce bir yönetmelik cıkmış bununla ilgili simit depo ile bagajın arka ucu arası en az 10 cm olması gerekiyormuş...benim stepnenin yerine simit lpg tankı takılması mümkün olmuyormuş bu sebeple..ee nolcak dedim? silindirik tüplerden takcaz istersen dedi...ama onlardan takınca da zaten ufak olan bagajda bavul koycak yer kalmayacak :(
Tüp taktıran arkadaşlar nasıl yaptılar onlar nasıl kullanıyorlar silindirik mi yoksa simit mi paylaşırsanız sevinirim. 20 gün öncesine kadar montajını yaptırıp ruhsata işletenler bu yasadan muaf oluyorlarmış duyduğuma göre. Ancak yeni montaj yaptıracak olanlarda, bizim araclara simit tüp takılınca muayeneden gecmeyeceğini söylediler bana... Konu hakkında bilgisi olan ve son 1 ay içerisinde LPG taktırıp muayene ve ruhsat işlerini halletmiş arkadaşlar varsa lütfen paylaşabilir mi... Saygılar.