Bugün itibariyle Turkcellin 3g modemini kullanmaya başladım arkadaşlar.
Telekom un hattının uzun süre bozuk olması sonucu hem adsl hem de sabit telefon çalışmamaktaydı.Telekomun gerek soruna yaklaşımı gerekse hizmet kalitesi ve ücretinin beni tatmin etmemesi sonucu sabit telefonumu ve adsl hattımı iptal etmek durumunda kaldım.
Turkcell in kampanyası sonucu 2 yıllık sözleşme imzalamak koşuluyla 39TL ye 4gb lık paketi satın aldım.Herhangi bir ekstra ücret ödenmeyeceği söylendi bana:) Verilen modem usb yle bağlanan, memory stick olarak da kullanılabilen içinde 2gb lık microsd kartı olan E180 modeli.Bağlantı hızı ise 3g de 7.2mbps.Kota aşım ücreti 1mb için 5Kr
Beni en çok endişelendiren şey 3g bağlantısının bulunamama durumuydu.Sonuçta 3g Türkiyede oldukça yeni ve her vericide 3g sistemi mevcut değil.Ancak bana denilene göre (Zaten bilgisayarda da görülüyor) 3g algılanamazsa 2g ile internete bağlanmaya devam edilmekte (edge ile sanırım) Ancak gün boyunca 3g ile internetteydim ben.
Standart adsl e göre 3g yaklaşık 2 kat daha hızlı diyebilirim.Eğer 2g ye düşülürse yine de hız yaklaşık adsl seviyesinde olacakmış.
Modemin içindeki 2gb lık microsd kartı da cep telefonu ile kullanacağım.
Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.Bana böylesi daha ucuza geldi.Çünkü kullanmadığım telefona ayda 20TL adsl e de 29TL ödemektedim.Şimdi daha hızlı internet daha ucuza geldi:)
Bir de Vodafonun kampanyası vardı.Onların da 5gb lık paketi sanırım 75TL idi.Avantajı 2 yıl boyunca bu kampanyada kalınırsa 1000TL lik Teknosa hediye çeki veriliyor.Bunu hertürlü laptoplarda (hatta desktoplarda da geçerliydi sanırım) kullanabiliyorsunuz.Eğer bilgisayar alma durumu varsa bu da oldukça uygun...