Debriyajla ilgili yaşadığım bir sorun
ARkadaşlar araç 3.5 aylık bildiğiniz üzere. Bu gün dürdane yokuşunu tırmanırken (gemlikten bursa giden yoldadır bilmeyenlere) bildiğiniz üzre orda 3 şeritten tek düşüyor ve bayır yukarı oldukca yogun trafik vardı. Debriyaj baskı balatalarımdan koku ve duman geldi çektim kenara sogusunda diye. Anlamadım bu kadar da olmaması lazım. Tamam çok dur kalk yaptık ama yarım debriyaj kullanmadım arabayı. Sadece kalkışta ki debriyaja basmıştım. Ayağımıda debriyaj üstünde bırakmadım. hep yana aldım. Sadece kalkışta araç yalpalamadan kalkana kadarki tam ve yarım debriyaj var. Başka yok. Daha evvel aynı trafikte o bayırda brodwayle bile sorun yaşamadıydım. (gerçi tepeyi biraz daha geç aşsaydım oda hararet yapacaktı :) ) Servis le görüştüğümde yapmaması lazım belki kavrama tam bırakmıyordur serviste kontrol ettirin dediler. Yarın götürcem. Sizce normalmi arkadaşlar.?
Not: bmw den mercedes e, renosundan pejosuna astrasından fucus una kadar yolda kalan oldu orda. Ama çoğu hararetten di.focus cmax benim gibi debriyaj yakmış onunda motor da çalışmadı birdaha.